Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Milans Serie A-svit: nu 25 raka utan förlust

4v

Efter Milans 2–1-resultat borta mot Sassuolo idag utökades den förlustfria sviten sedan seriestarten denna säsong till 13 matcher och inräknat avslutningen förra säsongen är den förlustfria sviten uppe i 25 raka matcher.

Så här ser tabellraderna ut för de två förlustfria sviterna som kan adderas:

2019–20, 12m, 9–3–0, 35–12 (+23)
2020–21, 13m, 9–4–0, 29–14 (+15)

Totalt: 25m, 18–7–0, 64–26 (+38)

Detta ger 61p på senaste 25 matcherna vilket innebär 2,44 poäng per match som är mer än det bästa poängsnittet som en allsvensk mästare har haft i 16-lagsserien för att sätta Milans prestation i ett perspektiv.

ANNONS

Ett annat perspektiv är Milans senaste ligaguld från 2010–11: 82 poäng på 38 matcher som resulterade i poängsnittet 2,16.

***

Apropå att Milan fortfarande är obesegrat och gjort en mycket stark säsongsinledning kommer här ett uppdaterad diagram där Milans inledning denna säsong jämförs med alla tidigare säsonger på 2000-talet:

Milans nuvarande säsongsinledning är alltså en tangering av den bästa, men den säsongen resulterade i 30 poängs avdrag efter Serie A-skandalen. Detta gör att den pågående säsongens inledning skulle kunna klassas som den bästa hittills.

Milans nästa ligamatch spelas på onsdag den 23:e december hemma mot Lazio.

Gällande Zlatan Ibrahimovic: nu har han missat fem raka ligamatcher efter lårskadan i bortasegern mot Napoli den 22:a november. Zlatans facit hittills denna säsong i Serie A är 10 mål och 1 assist på 6 spelade matcher – missat totalt sju matcher (2 på grund av Corona & 5 på grund av skada).

Publicerad 2020-12-20 kl 22:53

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto