Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Messi gick om Pelé för klubblagsmål – snart gör CR7 det för seniormål

Statistikbloggen

I dagarna har Messi både tangerat och överträffat Pelés otroliga 643 gjorda mål för en och samma klubb. Däremot har Pelé fortfarande gjort fler seniormål än Messi. Messi är 42 seniormål bakom Pelé men Cristiano Ronaldo är endast 1 seniormål bakom Pelé. Dags åter igen för en ordentlig titt på antal gjorda mål och spelade matcher!

Så här har de tre superstjärnorna presterat för både klubblag och landslag:

***

Den statistik som uppmärksammats är att Pelé gjorde 643 mål (på 656 matcher) för klubblaget Santos. Messi har nu gjort 644 mål (på 749 matcher) för klubblaget FC Barcelona.

Vad som är kanske än mer intressant är att Cristiano Ronaldo har gjort 756 mål för både klubblag och landslag i seniorsammanhang. Detta är endast 1 mål ifrån Pelés 757 gjorda mål under samma förutsättningar.

Oavsett när Cristiano Ronaldo och Messi kommer att tangera Pelés målfacit står det redan klart att Pelés målsnitt går inte att överträffa på ett bra tag.

Annons

***

När dessa tre av de största anfallarna genom tiderna jämförs är det av intresse att se hur Zlatan Ibrahimovics facit står sig, men även den meste målskytten för landslag: Ali Daei.

Zlatan Ibrahimovic är 199 mål bakom Pelé och frågan är om det någonsin är möjligt att tangera brassens målfacit. Ali Daei, som avslutade karriären för cirka 13–14 år sedan, är kring 500 mål bakom. Ali Daeis statistik för klubblag är dock en aning svårsammanställd vilket medför osäkerhet.

***

Med tanke på att det är den 23:e december idag passar Statistikbloggen på att önska alla läsare en God Jul!

Publicerad 2020-12-23 14:50

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto