Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Milans förlustfria svit i Serie A stannade vid 27 matcher

1v

I onsdags kväll åkte Milan på sin första förlust i Serie A denna säsong. Detta i den 16:e omgången hemma mot Juventus. Det innebär att den förlustfria sviten som inleddes sommaren 2020 nu är bruten.

Milans förlustfria svit inleddes efter förlustmatchen hemma mot Genoa den 8:e mars 2020. Därefter pausades Serie A och återupptogs mot slutet av juni. Där och då inleddes den förlustfria sviten i ligaspelet som skulle komma att bli hela 27 matcher lång. Juventus med Ronaldo och “Kulan” (Dejan Kulusewski) bortaslog Milan med 3–1 under onsdagkvällen. Ronaldo gjorde dock inget mål, men “Kulan” skrev in sig i matchprotokollet med en assist.

ANNONS

I Milans förlustmatch mot Juventus saknades Zlatan Ibrahimovic för 8:e ligamatchen i rad efter lårskadan den 22:a november 2020 borta mot Napoli.

Så här blev tabellraderna för Milans 27 förlustfria Serie A-matcher i rad:

2019–20, 12m, 9–3–0, 35–12 (+23)
2020–21, 15m, 11–4–0, 34–16 (+18)

Totalt: 27m, 20–7–0, 69–28 (+41)

***

Trots att denna förlustfria sprack finns det ändå två imponerande sviter vid liv för Milans räkning:

1 – Förlustfri svit i Serie A för äkta bortamatcher

Milan blev alltså obesegrat under hela 2020 utanför Milano. Det blev dock en bortaförlust, men den var borta mot Inter den 9:e februari på deras gemensamma hemmaplan. Den senaste bortamatchen utanför Milano som resulterade i förlust är den nu kanske klassiska 0–5 borta mot Atalanta den 22:a december 2019. Det var efter denna match som Zlatan Ibrahimovic blev klar för Milan.

2 – Sviten med gjorda mål i varje Serie A-match

Så här långt denna säsong har Milan nätat i samtliga 16 Serie A-matcher. Förra säsongen avslutades med mål i samtliga av de 20 sista ligamatcherna. Det innebär minst 1 mål i varje av de 36 senaste spelade ligamatcherna. Totalt har Milan gjort 82 mål i dessa 36 matcher vilket innebär 2,28 mål/match.

ANNONS

Milans senaste ligamatch där inget mål gjordes var Zlatans comeback-match den 6:e januari 2020. Den matchen slutade 0–0 och Zlatan hoppade in med cirka 35 minuter kvar. Därefter, som sagt, mål i varje av de 36 följande seriematcherna.

***

För Zlatans egen del är en svit vid liv: mål i varje av de åtta senaste spelade Serie A-matcherna. Sviten inleddes med de två sista omgångarna förra säsongen och fortsatte denna säsong med mål i varje av de 6 spelade matcherna.

***

Återstår att se hur länge till de levande sviterna kan förlängas – eller bryts. Milans nästa Serie A-match (hemma mot Torino) spelas nu på lördag med avspark klockan 20:45.

Noterbart beträffande Torino är att lagets italienske målvakt Salvatore Sirigu var Zlatans lagkamrat i Paris SG. Zlatans gjorde fyra säsonger i PSG och Sirigu var förstemålvakt i de tre första säsongerna medan tysken Kevin Trapp blev ny förstemålvakt i den fjärde och sista säsongen för Zlatans del.

Publicerad 2021-01-08 kl 09:56

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto