Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Storklubbarnas titeljakt efter Juventus supercupseger

Statistikbloggen

Ronaldo och nya supersvensken “Kulan” vann den italienska supercupen med sitt Juventus mot Napoli med 2–0 och därmed tog Juventus sin första titel denna säsong. Dessutom ökade Ronaldo på sin redan stora samling med klubblagstitlar.

Dessutom har Real Madrid något otippat blivit utslaget från den spanska cupen – mot ett lag som för de flesta svenskar är helt okänt. Samma visa för Bayern München för inte länge sedan i den tyska cupen samt för Atlético Madrid i den spanska cupen. Efter de nya händelserna för storklubbarna sedan senaste sammanställningen är det dags för en ny sammanställning:

***

När det gäller de engelska lagen i ligaspelet är det en mycket haltande tabell. Därför gäller “topp 4” eller “ej topp 4” istället för tabellplacering. Men det ger ändå en någorlunda indikation hur lagen ligger till i tabellen.

Annons

I Spanien är det Atlético Madrid som är ledarlaget. Ledningen är hela 7–10 poäng beroende på hur det går i en framtida hängmatch. Kanske blir det inget ligaguld alls för Barcelona eller Real Madrid denna säsong…

***

Gällande Ronaldos klubblagstitlar finns det olika summeringar där man kan ha sina synpunkter. Det som påverkar hur många titlar Ronaldo anses vara förtjänt av är följande tre supercup-matcher:

1 – Supercupen 2002 med Sporting där Ronaldo fick se hela segermatchen från bänken. Han var därmed med i matchtruppen.

2 – Den andra är den engelska supercupen (den 10:e augusti) 2008 då United utan Ronaldo i truppen vann mot Portsmouth.

3 – Den tredje är den europeiska supercupen sensommaren 2016 där han av skadeskäl inte var med i matchtruppen för Real Madrid.

Den något “elaka” bedömningen talar för att Ronaldo har 28 klubblagstitlar. Supercupen 2002 i Portugal och den europeiska supercupen 2016 är ej medräknade.

Annons

Den bedömning som troligen de flesta håller med om anser att Ronaldo har 29 klubblagstitlar. Här är Supercupen 2002 från Portugal medräknad, då Ronaldo trots allt satt på bänken och redo att hoppa in när som helst. Den engelska supercupen 2008 och den europeiska supercupen 2016 är inte medräknade.

Den snälla bedömningen talar för att Ronaldo har hela 31 klubblagstitlar. Men vilka håller med om detta när denna sammanräkning inkluderar två supercupmatcher som Ronaldo missade och var därmed inte med i matchtrupperna.

***

Det cirkulerar grafiska summeringar just nu på nätet som redogör för Ronaldos samtliga “33 titlar/troféer” och en av dessa är:

Bilden ovan avser de 33 titlarna fördelade över 31 klubblagstitlar och 2 med landslaget (EM-guld 2016 och Nations League 2019). De 31 klubblagstitlarna i den grafiska sammanställningen ovan inkluderar alltså de två supercup-matcherna som Ronaldo inte ens var med i: engelska supercupen 2008 och den europeiska supercupen 2016.

Annons

***

Den stora frågan är om Ronaldo anses ha vunnit 28, 29 eller 31 klubblagstitlar. Undertecknad anser att det är 29 som fördelar sig så här (till och med den italienska supercupen säsongen 2020–21):

Sporting: 1 titel (1 totalt)
United: 9 titlar (10 totalt)
Real Madrid: 15 titlar (25 totalt)
Juventus: 4 titlar (29 totalt)

***

…Zlatan Ibrahimovic, som vann sin senaste klubblagstitel våren 2017 med United (nästan 4 år sedan) har totalt 31 klubblagstitlar alternativt – om de två fråntagna ligagulden med Juventus räknas in – hela 33 stycken.

Därmed är det 31–31 för Zlatan (31 för klubblag & 0 för landslag) och Ronaldo (29 för klubblag & 2 för landslag) på seniornivå.

Publicerad 2021-01-22 08:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto