Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Messis målsvit i La Liga nu 7 matcher lång

7v

I gårdagens hemmamatch mot Elche gjorde Leo Messi två ytterligare mål. Därmed är målsviten uppe i minst ett gjort mål per match i sju spelade matcher. I nästa match borta mot Sevilla på söndag kan Messi tangera sin svit från 2018–19 med mål i åtta raka spelade matcher i La Liga.

ANNONS

Hemmamatchen mot Elche skulle ha varit Barcelonas premiärmatch denna säsong men den blev senarelagd till igår onsdag den 24:e februari. Nu har Barcelona betat av bägge hängmatcher. Därmed är nästa ligamatch, den 25:e, i synk med den 25:e omgången.

Mål i varje spelad match i sju respektive åtta matcher i rad kan låta imponerande. Men det bleknar i jämförelse med Messis monstersvit från säsongen 2012–13 där han gjorde minst ett mål per match i hela 19 (!) matcher i rad (i La Liga). I de 19 matcherna blev det 30 gjorda mål vilket innebär ett snitt på cirka 1,58 mål per match. Den säsongen (2012–13) gjorde Messi 46 mål i La Liga på 32 matcher (28 starter & 4 inhopp).

***

Messi är nu uppe i 462 gjorda mål på 507 spelade matcher (451 starter & 56 inhopp) i La Liga. Messi debuterade i La Liga den 16:e oktober 2004 som mållös inhoppare i en bortamatch mot Espanyol. Messis första mål i La Liga kom strax efter att ha blivit inbytt i slutminuterna hemma mot Albacete den 1:a maj 2005.

ANNONS

Publicerad 2021-02-25 kl 16:49

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto