Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Porto slog ut Juventus: bägge lagens CL-facit sedan 1992

Statistikbloggen

Juventus, med superanfallaren Cristiano Ronaldo, har nu skickats ut från Champions League i åttondelen två säsonger i rad. Denna säsong blev Porto för svårt. Det passar därmed bra att kasta ett öga på bägge lagens facit i CL sedan 1992–93 som var den säsong som den gamla Europacupen döptes om.

Så här har det gått för det nyss utslagna Juventus sedan 1992–93:

Totalt 1 guld och 5 silver/finalförluster har det blivit. Efter senaste silvret har Juventus aldrig kommit längre än kvartsfinal (Q-final, Quarter final, i tabellen) trots att man lockat över Ronaldo från Real Madrid.

Summeringen av ligagulden är 14–16 stycken. 14 med de två fråntagna gulden och 16 med med en snällare bedömning.

Nu över till Porto, som precis slagit ut Juventus (4–4 totalt med fler gjorda bortamål):

Lika många CL-guld som Juventus men inga silver/finalförluster. Däremot fler ligaguld. Porto har endast fem missade gruppspel vilket kan jämföras med Juventus som missat hela åtta stycken.

Annons

Porto har nått CL-slutspelet hela 15 gånger. Juventus är snäppet bättre med hela 17 slutspel.

Det är ytterst sällan som Porto når semifinal eller bättre. Endast två gånger: 1993–94 och 2003–04. Fem gånger har laget misslyckats att ta sig vidare från kvartsfinaler. Det finns därmed snudd på ett “kvartsfinalspöke” för laget. Återstår att se om “spöket” lever även denna säsong.

***

För Portos del väntar nu kvartsfinal som avgörs via dubbelmöte den 6–7:e april och 13–14:e april. Lottning sker den 19:e mars. Lottningen den 19:e mars kommer även att avgöra hur semifinalerna kommer att spelas. Finalen kommer att spelas den 29:e maj i Istanbul.

Publicerad 2021-03-10 00:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto