Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ny grafisk koll på Guldskon 2020–21: Lewandowski fortsatt suverän ledare

Statistikbloggen

Efter helgens (och måndagens) ligamatcher med nya gjorda mål för spelarna i toppen av Guldskon är det lägligt med en ny koll på denna tävling – den grafiska målutvecklingen.

Så här har utvecklingen sett ut för respektive spelare där Timo Werner är med i jämförelsen i egenskap av att nosat på toppstriden förra säsongen:

RM innebär regerande mästare. Ciro Immobile vann Guldskon förra säsongen. Diagrammet ovan visar antalet poäng per spelare. Samtliga spelare spelar i topprankade ligor där varje mål räknas om till 2 poäng styck.

Den stora frågan är om ledande Lewandowski, 32 mål (64 poäng) efter 25 av 34 omgångar i Bundesliga, kommer att vinna Guldskon denna säsong trots att Bundesliga har 4 omgångar färre än de fyra övriga toppligorna. Ledningen är hela 9 mål men närmast jagande (Ronaldo) har fyra ytterligare ligamatcher på sig att göra mål tack vare att Serie A är 38 istället för 34 omgångar.

Annons

Senast en spelare från en klubb i Bundesliga vann Guldskon var Gerd Müller från Bayern München 1972 – snart 49 år sedan.

***

Guldskon-toppen 2020–21 just nu…

1 – Lewandowski, 32 mål = 64 poäng
2 – C Ronaldo, 23 mål = 46 poäng
3 – Leo Messi, 21 mål = 42 poäng
4 – Håland (med flera), 19 mål = 38 poäng

Zlatan Ibrahimovic och regerande mästaren Ciro Immobile har 28 poäng (14 gjorda mål) var vilket innebär plats 22 eller i närheten.

Publicerad 2021-03-16 08:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto