Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Ny koll på storklubbarnas titeljakt efter åttondelarna i europacuperna

4v

15 dagar har gått sedan senaste kollen på storklubbarnas titeljakt. Sedan dess har åttondelarna i Champions & Europa League spelats. En del storklubbar har slagits ut och därför är det läge för en ny koll.

ANNONS

Så här ser läget ut just nu:

Klubbarna som fick lämna europacuperna redan vid åttondelsfinal är Atlético Madrid (CL), Barcelona (CL), Juventus (CL) och Milan (EL). Därmed försvann hela “supertrion” Messi, Ronaldo och Zlatan innan kvartsfinalerna.

När det gäller Premier League i England är Arsenal 30 poäng bakom ledande Man City med just 30 poäng kvar att spela om. Därmed är laget definitivt avhängt. Liverpool är också avhängt men får formuleras som “avhängt” då den teoretiska chansen att gå om med poäng fortfarande finns kvar men vi alla vet att Man City kommer inte att kollapsa 100-procentigt samtidigt som Liverpool, 25 poäng bakom, måste ta 9 raka 3-poängare (27 poäng).

***

Zlatans Milan har nu bara en enda titelchans kvar – Serie A. Där är laget 9 poäng bakom ledande Inter med 11 omgångar kvar att spela. Alltså 33 poäng. Om vi leker med tanken att Juventus hängmatch (hemma mot Napoli) redan har spelats – och vunnits – är laget 7 poäng bakom med de 33 poängen som återstår. Men innan den hängmatchen (7:e april) skall två ligamatcher spelas och därmed är Juventus 10 poäng bakom ledande Inter med 36 poäng kvar att spela om.

ANNONS

Hur stor chansen till ett nytt ligaguld är för Zlatan och hans Milan lämnas naturligtvis över till var och en att bedöma. Milan gjorde en superstark inledning denna säsong av Serie A, men därefter har storlaget minst sagt gått knackigt på sistone.

Publicerad 2021-03-19 kl 08:19

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto