Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Ny grafisk koll på Guldskon - Lewandowski är glödhet

3v

Bayern Münchens superanfallare Robert Lewandowski är bokstavligen glödhet för närvarande. Nu i senaste ligamatchen kom hans fjärde hattrick för säsongen i Bundesliga. Det innebär att han svarat för 35 mål på 25 spelade matcher efter 26 av 34 omgångar. Chanserna att vinna Guldskon får var och en avgöra, men vem skall kunna snuva honom på detta?

ANNONS

Lewandowski gjorde alltså tre mål i senaste ligamatchen. Leo Messi och Erling Håland gjorde två vardera. Ronaldo däremot mållös. Så här ser läget för Guldskon ut just nu och så här har målutvecklingarna från säsongsstarten sett ut:

Den här gången fick det bli ett diagram som med antal mål istället för antal poäng på Y-axeln. Eftersom alla spelare i sammanställningen tilldelas 2 poäng per mål spelar det ingen roll om det är poäng eller mål som gäller för Y-axeln. Som vanligt bör det också påminnas om att “RM” för Immobile avser regerande mästare.

Lewandowski har en 12-målsledning i dagsläget där hans klubblag har 8 ligamatcher som återstår att spela. Messi och Ronaldo delar andraplatsen med 23 gjorda mål vardera. Messi har 10 möjliga ligamatcher kvar medan Ronaldo har 11 möjliga ligamatcher kvar.

ANNONS

Ytterligare av intresse är att Lewandowski redan nu med 8 ligamatcher kvar av säsongen har satt ett nytt personbästa i antal gjorda ligamål under en säsong. Gamla rekordet från förra säsongen (34 omgångar) var 34 mål (31 spelade matcher). Redan nu efter 26 omgångar (25 spelade matcher) har 35 mål gjorts.

Senast en spelare från en tysk klubb vann Guldbollen var 1972 – nästan 49 år sedan. Då var det Gerd Müller från Bayern München som vann. Senast en svensk spelare vann var 2001 – snart 20 år sedan: Henke Larsson i Celtic.

***

Just nu är det speluppehåll för ligorna på grund av landskamper. För Sveriges del väntar två VM-kvalmatcher och en träningslandskamp:

Tor 25 mars: Sverige–Georgien, VM-kval (TV4)
Sön 28 mars: Kosovo–Sverige, VM-kval (TV4)
Ons 31 mars: Sverige–Estland, träning (TV12)

Publicerad 2021-03-23 kl 18:17

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto