Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Vägen till alla CL-guld sedan 1992-93: City favorit i år?

Statistikbloggen

Som förhoppningsvis alla känner till är det inte enbart ligamästare som tävlar i Champions League utan även övriga topplag i de bättre ligorna. Hur ofta är det egentligen som ligamästare vinner CL? Eller rättare sagt – hur såg den långa resan till CL-gulden ut? Kan detta ge ena laget i kommande CL-finalen ett favoritskap?

Så här har den långa vägen till alla CL-guld sett ut:

Vi ser tydligt i sammanställningen ovan när en ligamästare har vunnit CL respektive ett topplag i någon liga som senare gått och vunnit CL.

Två gånger tidigare har en ligafyra vunnit CL: Milan 2003 och Liverpool 2005. Annars handlar det i princip uteslutande om ligatvåor som senare gått och vunnit CL. Förra säsongen (2019–20) blev Man City tvåa och Chelsea blev fyra i Premier League – nu skall dessa två lag mötas i CL-finalen den 29:e maj.

Med tanke på den dominans som ligamästare och ligatvåor har bland CL-gulden ser det ut som att Manchester City får bära ett favoritskap.

ANNONS
Publicerad 2021-05-06 22:44

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto