Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter omgång 5 av Allsvenskan 2021: guldchanstabellen

Statistikbloggen

Serieledande Djurgården åkte på sitt första poängtapp i söndags borta mot Degerfors: förlust med 0–2. Trots förlusten är huvudstadslaget fortfarande serieledare i årets säsong av Allsvenskan. Dags för en ny koll på den så kallade guldchanstabellen!

Så här ser guldchanstabellen ut just nu efter den 5:e omgången:

Kanske borde även Mjällby ha en så kallad “bock” – √ – efter klubbnamnet för att indikera att laget enligt flertalet parametrar har med den större guldchansen att göra. Detta mot bakgrund att laget hade en tillräckligt bra allsvensk placering förra året och tog poäng i premiärmatchen samt har tillräckligt många poäng just nu.

Efter förra omgången skrev undertecknad följande:

“Rent spontant efter 4 omgångar, baserat på tabellen ovan, ser det ut som att det allsvenska guldet 2021 står mellan följande tre lag: Djurgården, Malmö FF och IFK Norrköping.”

ANNONS

Då var Djurgården etta medan Malmö FF och IFK Norrköping delade femteplatsen – alltså platserna 5 och 6. Nu är alla dessa tre lag på platserna 1–3. Det ser fortfarande ut som att något av dessa tre lag kommer att vinna Allsvenskan 2021. Vi får troligen invänta omgång 14–16 innan vi kan utnämna något av lagen som “blivande mästarlaget”.

***

Beträffande Djurgården är det intressant hur många poäng laget plockat efter 5 omgångar varje säsong sedan 2001:

12 poäng är en tangering av tidigare rekordet från 2003 då det blev ett SM-guld till slut. Om det blir SM-guld även 2021 återstår naturligtvis att se.

En god anledning att inte “ropa hej” så här tidigt på säsongen är bland annat Djurgårdens inledning år 2008 med 11 poäng på 5 omgångar – sedan säckade laget ihop fullständigt de två matcherna innan EM 2008: derbyt mot Hammarby och Kalmar borta. Sedan fortsatte Djurgården att gå dåligt 2008 och det blev ännu värre 2009.

ANNONS

***

Den 6:e omgången spelas ons–tor 12–13:e maj. Serieledande Djurgården tar emot Östersund hemma. Vi har även bland annat AIK–Malmö och Norrköping–Degerfors.

Publicerad 2021-05-11 23:23

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto