Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

City säkrade PL-guldet igår - ny titt på topp 7-ligorna

Statistikbloggen

Igår tisdag den 11:e maj 2021 blev Manchester City mästare på nytt i Premier League med tre återstående omgångar efter att enda kvarvarande utmanaren Manchester United åkte på stryk med 1–2 hemma mot Leicester. I helgen säkrade Bayern München ligatiteln i Tyskland. Därmed läge att kasta ett öga på alla ligaguld i topp 7-ligorna efter EM 2004.

Så här har ligagulden fördelats på senare år:

Det största utropstecknet är minst sagt Cristiano Ronaldos före detta klubb Sporting som brutit den 18 säsonger långa sviten för Benfica och Porto som turats om att vinna ligagulden (Porto 11 st & Benfica 7 st). Detta utropstecken får nog klassas som större än Inter som bröt Juventus svit som stannade vid 9 raka ligaguld.

Fem av ligagulden i de sju bäst rankade ligorna är redan säkrade. Två av ligagulden har vunnits av regerande mästarlag: Bayern München och Zenit. Det finns fortfarande en chans regerande mästarlagen i Spanien (Real Madrid) och Frankrike (PSG) kan vinna men dessa lag är dock inte i serieledning.

ANNONS

Senast så få som bara två av regerande mästarlagen i de sju bäst rankade ligorna vann sin respektive liga på nytt var säsongen 2017–18.

Publicerad 2021-05-12 04:42

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto