Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter omgång 6 av Allsvenskan 2021: guldchanstabellen

Statistikbloggen

Igår spelades den 6:e omgången av Allsvenskan 2021 färdigt och serieledande Djurgården studsade tillbaks till vinnarspåret (2–0 mot Östersund) efter bortaförlusten mot Degerfors i den 5:e omgången. Djurgården är därmed fortfarande i serieledning. Dags för en ny koll på guldchandstabellen och relaterad statistik!

Så här ser den så kallade guldchanstabellen ut efter 6 omgångar:

Det är fortfarande för tidigt att försöka utse ett blivande mästarlag men det ser ut som en väldigt stor sannolikhet att guldet står mellan just Djurgården, Malmö FF och IFK Norrköping. Så har spådomen sett ut i denna blogg efter den 4:e, 5:e och nu även den 6:e omgången. AIK kan dock inte helt räknas bort men är dock inte med i den nyss nämnda klunga som kan bedömas att ha störst chans.

***

Som så ofta blir det dessutom en koll på det lag som just nu är i serieledning – Djurgården – och hur lagets tabellrad står sig mot tidigare serieledande lag i 16-lagsallsvenskan:

ANNONS

Eftersom Djurgården är i ensam serieledning blir jämförelsen tidigare ensamma serieledare (på poäng), samt sorterat efter antal poäng ner till närmast jagande lag i tabellen.

Vi har 9 tidigare ensamma serieledare i 16-lagsallsvenskan. 5 av 9 ensamma serieledare efter 6 omgångar har blivit mästarlag. Det ger en andel på 55–56 procent. De övriga fyra ensamma serieledarna har slutat tvåa, delad trea, 5:a och 6:a. 7 av 9 gånger har den ensamma serieledaren slutat delad trea eller bättre. Därmed är det god anledning att spå att serieledande Djurgården kommer att göra en väldigt fin allsvensk säsong i år.

Så här har Djurgårdens poängfacit efter 6 omgångar sett ut varje säsong i Allsvenskan sedan 2001 efter att ha vunnit Superettan år 2000:

De fyra SM-gulden på 2000-talet har inletts med 10–15 poäng efter 6 omgångar. Därför ser vi streckade linjer för just 10 och 15 poäng.

ANNONS

Den enda gången tidigare som Djurgården haft lika många poäng som nu var 2003: 15 poäng efter 6 omgångar. Den säsongen slutade med ett nytt SM-guld. Men vi ser också den fina säsongsinledningen 2008 som inte följdes upp av en ett bra säsongsfacit.

***

Den 7:e omgången av Allsvenskan 2021 spelas nu på söndag–tisdag den 16:e till 18:e maj. För serieledande Djurgården väntar ett bortaderby mot Hammarby på söndag.

Publicerad 2021-05-14 16:17

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto