Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lewandowski tangerade Gerd Müllers Bundesligamålrekord

Statistikbloggen

Idag i den 33:e omgången i Bundesliga lyckades Bayern Münchens polske stjärnanfallare göra det 40:e ligamålet för säsongen. Det innebär tangerat säsongsrekord med en omgång kvar där Lewandowski kan bli ensam rekordinnehavare.

Det var under säsongen 1971–72 som Gerd Müller gjorde 40 mål för sitt Bayern München i Bundesliga. Det rekordet har stått sig fram till idag lördag den 15:e maj 2021. Nu delar Gerd Müller och Robert Lewandowski på målrekordet.

Lewandowski har gjort de 40 målen på 28 spelade matcher – med en omgång sm återstår. Gerd Müller gjorde de 40 målen på 34 spelade matcher.

Den stora frågan nu är om Lewandowski kommer att göra mål eller inte i den sista omgången (nästa lördag som är den 22:a maj) där vi har följande match:

Bayern München vs Augsburg

Augsburg befinner sig på den undre halvan i tabellen och har säkrat en plats i nästa säsong. Kan därmed inte åka ur serien och har inte särskilt mycket anledning att prestera på topp. Vore en annan situation om Bayern München skulle möta ett nedflyttningshotat lag som har allt att spela för.

Annons

***

Troligen kommer Lewandowski vinna Guldskon denna säsong. Ny uppdatering för läget i denna individuella tävling kommer i dagarna.

Publicerad 2021-05-15 18:23

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto