Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Guldskon-ställningen inför sista omgången 2020–21

Statistikbloggen

Nu återstår det i praktiken en enda omgång i de europeiska ligorna för denna säsong (2020–21) även om det på vissa håll och kanter återstår två eller möjligen aningen mer. Bayern Münchens polske målspruta Robert Lewandowski har en minst sagt betryggande ledning och vi kan nog alla gratulera honom för Guldskon-segern i förskott.

Robert Lewandowski har alltså en 10-målsledning med en enda återstående omgång. Lewandowski har gjort 40 mål på 33 omgångar i tyska ligan och närmast jagande – Leo Messi – har gjort 30 mål på 37 omgångar i spanska ligan. Det återstår en enda omgång för de bägge superstjärnorna. Det ska bara inte gå för någon annan än Lewandowski att vinna Guldskon så som läget ser ut nu.

Så här har målutvecklingen sett ut i ligaspelet denna säsong för några av de mest intressanta spelarna:

Topp tre just nu är Robert Lewandowski (40 mål), Leo Messi (30) och Cristiano Ronaldo (29). Längre ner på topplistan finns Norges nya superstjärna Håland med 25 gjorda mål för sitt Borussia Dortmund. Immobile, som vann Guldskon förra säsongen, har “bara” gjort 20 mål.

ANNONS

Lewandowski blir första spelare från den tyska ligan att vinna Guldskon sedan 1972 (!) då Gerd Müller vann denna titel i samband med att han även satte nytt målrekord för en säsong i Bundesliga: 40 mål. Just nu står Lewandowski på 40 gjorda mål med en enda omgång kvar. Stora frågan är om Lewandowski kommer att gå upp i ensamt rekordinnehav eller inte. Svaret får vi nästa helg – den 22:a maj tar hans Bayern München emot Augsburg.

***

Åter igen – grattis Robert Lewandowski!

Publicerad 2021-05-17 13:10

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto