Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter omgång 7 av Allsvenskan 2021: guldchanstabellen

Statistikbloggen

Serieledande Djurgården fortsatte att ta poäng i den 7:e omgången – i derbyt mot Hammarby. Eftersom derbyt slutade oavgjort och Malmö vann minskade Djurgårdens ledning. Ikväll spelades den 7:e omgången färdigt då “Degen” vann mot Örebro. Dags för en ny titt på guldchanstabellen!

Så här ser guldchanstabellen ut just nu:

23 omgångar återstår och att det “bara” är Djurgården och Malmö FF som har cirka 2,0 i poängsnitt behöver inte betyda att guldstriden står mellan dessa lag. Alla lag som har 10 poäng eller mer just nu är med i det “första gallringen” för att avgöra guldchansens styrka.

Nästa gallring är att plocka bort eventuella nykomlingar som har 10 poäng eller mer och det innebär att Degerfors ryker. Nästa gallring är att ta bort lag som förlorade sin första spelade match i årets Allsvenskan. Kvar är nu Djurgården, Malmö FF, AIK, Norrköping och Kalmar FF. Dessa fem lag får i dagsläget anses vara de fem lag med bäst guldchans.

ANNONS

***

Som så ofta blir det en koll på ledarlaget vilket just nu är Djurgården och så här har det gått för alla serieledande lag efter 7 omgångar. Det vill säga: “hur gick det sen?”

Här ser vi att det går inte att dra några solklara slutsatser mer än att Djurgården har guldchansen kvar. Hade serieledningen varit 5–6 poäng (istället för 2) hade man däremot kunnat klassa laget som storfavorit.

Djurgården har vunnit SM-guld fyra gånger på 2000-talet och så här står sig lagets poängskörd efter 7 omgångar varje säsong 2001–2021:

Djurgården har haft 11–18 poäng efter 7 omgångar för de säsonger som slutat med SM-guld. Men laget har även haft ett par säsonger med 11–13 poäng efter 7 omgångar där man inte haft med guldet att göra.

De 16 poängen efter 7 omgångar i år är trots allt Djurgårdens näst bästa säsongsinledning. Vad denna prestation skvallrar om hur facit för hela säsongen kommer att bli är naturligtvis upp till var och en att avgöra.

ANNONS

***

Innan Allsvenskan pausas för att det skall spelas EM i sommar väntar först en tidigarelagd match från den 13:e omgången som ligger kring månadsskiftet juli–augusti:

Malmö FF – Elfsborg nu på torsdag den 20:e maj.

Därefter spelas den åttonde omgången lördag–måndag 22:a–24:e maj. Serieledande Djurgården tar emot IFK Göteborg hemma.

Allsvenskan återupptas den 3:e juli vilket är samma datum som de två sista kvartsfinalerna i EM spelas. EM spelas den 11:e juni till och med den 11:e juli.

Publicerad 2021-05-18 21:37

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto