Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Inför Sverige–Spanien 21:00 - alla inbördes möten

Statistikbloggen

Ikväll i EM blir det den 16:e gången som Sverige och Spanien möts i fotboll (på herrsidan i seniorsammanhang). Granskningen av alla inbördes möten visar klart och tydligt: ju mer åt tävlings- och bortakaraktär matcherna har desto tuffare har det varit för Sverige. Matchen ikväll har en planerad avsparkstid 21:00 och något tätt inpå kommer här alla inbördes möten och tabellrader!

Så här har det gått i alla matcher:

Eftersom tabellen ovan även inkluderar träningsmatcher och kvällens match är en tävlingsmatch kommer här en tabell över endast tävlingsmatcherna:

Här ser vi klart och tydligt att Sverige aldrig har vunnit borta mot Spanien i en tävlingsmatch – inte ens kryssat borta. Sverige har dock en “icke-förlust” borta mot Spanien men det var en match som också var en bortamatch för motståndaren, alltså neutral plan.

Baserat på statistiken mot Spanien är allt som är bättre än en förlust ikväll ett strålande resultat. Hur stora chanserna är för Sverige att ta poäng mot Spanien ikväll överlåts till var och en att avgöra.

ANNONS

***

Så här ser tabellraderna ut:

Den enda bortasegern mot Spanien – den från 1988 – var en träningsmatch. Nu ikväll är det en tävlingsmatch. Kanske kan den segern från 1988 ändå ingjuta ett visst hopp om att det faktiskt går att vinna borta mot Spanien även i en tävlingsmatch.

***

Spanien är utan tvekan den stora favoriten i kvällens match. Avsparken är planerad till 21:00.

Publicerad 2021-06-14 19:02

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto