Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Inför Sverige–Polen idag 18:00 - alla inbördes möten

Statistikbloggen

Idag klockan 18:00 är det planerat för avspark för Sverige–Polen i den tredje och sista gruppspelsmatchen. Sverige är redan klart för avancemang till åttondelsfinal och motståndet där beror på placeringarna för länderna i grupperna. Men hur har det gått för Sverige mot dagens motståndare Polen genom alla tider?

Det enda som i dagsläget kan fastställas är att det blir den 27:e gången som länderna möts plus att det är andra gången som länderna möts på neutral mark, denna gång i Sankt Petersburg. Så här har det gått i de 26 första mötena:

Från och med 80-talet är det strålande inbördes statistik för svensk del. På de 11 matcherna i fråga är det 9 segrar, 1 kryss och endast en förlust.

Ytterligare intressant inbördes statistik är alla möten för enbart tävlingsmatcher:

Här ser vi 6 segrar i rad i tävlingsmatcher. Den enda förlusten hittills är även den enda gången länderna mötts på neutral mark vilket är samma status som för kvällens match.

ANNONS

***

Det är naturligtvis upp till var och en att göra sin egen tolkning av statistiken och de inbördes mötena ovan.

***

Samtidigt som Sverige–Polen spelas kommer Slovakien–Spanien att spelas. Komplett guide för TV-kanaler som visar dessa två matcher finns på tvmatchen men Sverige–Polen sänds på TV4 där försnacket börjar 16:30. Avsparkstiden är som sagt satt till 18:00.

Publicerad 2021-06-23 16:08

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto