Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Milans & Barcas chans till CL-guld redan borta?

8v

Den här veckan spelades den andra omgången av höstens gruppspel i Champions League. I ett svenskperspektiv är den stora frågan om Zlatan Ibrahimovic, åter i CL med Milan, kommer att få lyfta den finaste pokalen inom klubbfotbollen i Sankt Petersburg den 28:e maj nästa år. Statistiken säger redan nu: nej. Chansen tvärdog i tisdags kväll hemma mot “Det andra Madrid”.

Zlatans Milan har nu inlett höstens gruppspel med två raka förluster efter två omgångar. Samtliga mästarlag i Champions Leagues historia (29 säsonger) har tagit poäng i de första två omgångarna. Detta illustreras tydligt i denna summering:

ANNONS

Summeringen ovan talar knappast för att Milan kommer att vinna CL denna säsong.

För den första omgången har de blivande mästarlagen gått segrande 22 av 29 möjliga gånger. I den andra omgången är det 18 av 29 möjliga segrar. Milan har inlett med två raka förluster vilket ger laget en mikroskopisk chans att vinna CL.

Så här ofta har de blivande mästarlagen kämpat till sig 0–6 poäng efter 2 spelade omgångar:

Här ser vi att 22 av de 29 mästarlagen har inlett gruppspelet med 4 eller 6 poäng. Milan har just nu noll poäng.

För den som vill lyfta på alla stenar för att hitta minsta möjliga hopp för Milan är vetskapen att det bara är Milan och Liverpool som har vunnit Champions League tidigare efter att åkt på 2 eller fler förluster i gruppspelet men då inledde lagen med seger i den första omgången. Så här ser detta ut inklusive facit för de resterande omgångarna 3–6:

ANNONS

Här ser vi tydligt vilket sportsligt facit som sannolikt krävs om Milan skall kunna vinna CL. Antingen 3 segrar & 1 kryss eller 4 segrar för de resterande 4 omgångarna. Det resterande spelschemat är inklämt (AM = Atlético Madrid).

***

Det ser alltså mycket dystert ut för Milan beträffande Champions League. Framtiden för utvisa hur det kommer att gå. Den som önskar får gärna skriva ut denna genomkörare och sätta upp på kylskåpet.

Övriga lag i höstens CL-gruppspel som också står på 0 poäng efter 2 omgångar är följande: Barcelona (!), Leipzig, Sporting, Besiktas samt Malmö FF.

Med tanke på att detta är den 30:e säsongen av CL och att Messi har tröjnummer 30 i PSG – finns magin för ett CL-guld?

***

Milans nästa CL-match är mot Porto borta den 19:e oktober.

Publicerad 2021-09-30 kl 20:25

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto