Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter omgång 22 av Allsvenskan 2021: guldchanstabellen

6v

Imorgon lördag drar nästa omgång av Allsvenskan igång efter ett uppehåll för landskamper samt Nations League-avgörande (semi & final). 22 omgångar har nu lagts till handlingarna och 8 återstår av säsongen. Dags för en ny koll på guldchanstabellen och övrigt av intresse för den absoluta toppstriden.

Så här ser guldchanstabellen ut just nu:

Det ser minst sagt ut som att det står mellan Djurgården och AIK. Lagen har mötts två gånger i år vilket innebär att bägge lag är nu helt beroende av sina egna resultat och kan inte sätta ytterligare “krokben” för varandra vilket AIK kunnat göra två gånger i år för Djurgården.

ANNONS

Sett till det statistiska underlag som finns bör inget annat lag än Djurgården och AIK ha chans att vinna SM-guld. Sannlikheten är mycket stor att det SM-guldet står mellan just dessa två lag. Det vill säga att något av dessa två lag bör vinna guldet även om exempelvis Malmö FF – kan – göra avslutningen lite mer intressant.

***

Nu över till hur det gått för alla serieledare efter 22 omgångar sedan 2008:

Här ser vi att det är väldigt svårt eller snarare – omöjligt – att utse antingen det enda eller andra laget från nuvarande ledarduon till det blivande mästarlaget. Det har helt enkelt varit för tätt högst upp i tabellen i år. Men det bör bli mycket bra tabellplaceringar efter den 30:e omgången för både AIK och Djurgården.

***

Nu över till hur många poäng Djurgården samt AIK har krigat hem efter 22 omgångar varje säsong på 2000-talet – först ut Djurgården:

ANNONS

…och nu över till AIK:

Här ser vi hur AIK har varit så stabilt topplag efter Superettan 2005. Endast två gånger har laget blivit sämre än femma: säsongerna 2010 & 2020. Allt talar för en placering 1–4 för i år. Även för Djurgården talar i princip allt för en placering i stil med “topp 3”. Men något av dessa två lag bör vinna SM-guld 2021.

Undertecknad kan ännu inte utse ett blivande mästarlag. Men vad tror ni läsare?

***

I nästa omgång, den 23:e, har vi följande matcher av intresse…

Lör 16 okt: Östersund – Malmö FF
Sön 17 okt: Hammarby – AIK
Mån 18 okt: Djurgården – Elfsborg

Publicerad 2021-10-15 kl 22:14

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto