Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter omgång 23 av Allsvenskan 2021: guldchanstabellen

5v

Den 23:e omgången av årets Allsvenskan, som spelades för några dagar sedan, spetsade till toppstriden enormt! Nu är det tre lag som delar på serieledningen där målskillnaden avgör placeringarna 1–3. Dessutom är det en historiskt låg poängskörd för serieledande lag efter 23 omgångar för 16-lagsallsvenskan. Dags för en ny titt på guldchanstabellen!

Så här ser guldchanstabellen ut inför de 7 återstående omgångarna:

De 44 poängen för de serieledande lagen är snäppet under den lägsta poängskörd ett mästarlag har haft åren 2008–2020, men å andra sidan kommer de lag från ledartrion som vinner i nästa omgång gå upp på 47 poäng vilket är mer än de 46 poängen som varit det lägsta sedan 2008. Återstår att se ifall det eller de lag från ledartrion som vinner i kommande omgången är de som guldet står mellan.

ANNONS

***

Nu över till alla serieledare efter 23 omgångar sedan 2008 samt hur respektive lag placerat sig efter slutomgången:

Det är ytterst svårt att utifrån statistiken utse ett blivande mästarlag. Denna säsong, räknat från halvtid, har varit en av de mest ovissa på senare år på grund av jämnheten i toppen. Detta är naturligtvis trevligt för dramaturgin när det blir så här ovisst då fler lag har tillräckligt goda chanser att vinna SM-guld.

***

I vanlig ordning kommer kollen på Djurgårdens poängskörd efter 23 omgångar varje år i Allsvenskan på 2000-talet där SM-gulden syns tydligt:

De två raka förlusterna för Djurgården kom olägligt ur ett blårandigt perspektiv, men betydligt trevligare för AIK och Malmö FF.

Det har endast hänt en gång tidigare att ett mästarlag sedan 2008 har förlorat två matcher i rad under de sista 15 omgångarna: Kalmar FF 2008 som förlorade i omgång 25 & 26 – därefter vann Kalmar 3 matcher i rad för att kryssa i den sista matchen.

ANNONS

AIK & Malmö FF har inte förlorat två matcher i rad i år sedan serien vände.

Förlust två matcher i rad behöver inte betyda att SM-guldet gått förlorat, men det är värt att ha den statistiken i bakhuvudet när ledartrion studeras.

***

Nästa omgång, den 24:e, 23–25:e oktober, ser ut så här för ledartrion:

23 okt, Djurgården – Kalmar FF
24 okt, AIK – IFK Norrköping
24 okt, Varberg – Malmö FF

Publicerad 2021-10-22 kl 14:38

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto