Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efter omgång 27 av Allsvenskan 2021: guldchanstabellen

Statistikbloggen

Nu återstår det tre omgångar av Allsvenskan 2021 efter att den 27:e spelades färdigt idag söndag 7:e november. Tätklungan med chans på SM-guldet är nerbantad till fem lag där respektive lags guldchans naturligtvis kan graderas från realistisk till matematisk. Dags för en ny koll på guldchanstabellen!

Så här ser guldchanstabellen ut efter 27 av 30 omgångar:

Som vanligt är det upp till var och en att avgöra själv. Sett över hela säsongen har det handlat mest om Djurgården & Malmö FF i den absoluta toppen med AIK som gäst på sistone. Kanske är det mellan just Djurgården & Malmö FF som guldet kommer stå mellan i den sista omgången. Minst sagt värdig etta & tvåa i tabellen med tanke på att det är dessa två lag som varit etta & tvåa i princip hela säsongen med enstaka formsvackor.

***

Nu är det dags att kasta ett öga på alla serieledande lag efter 27 omgångar sedan 2008:

Här ser vi att årets tabelltopp efter 27 omgångar kan jämföras med samma läge säsongen 2012 då Häcken ledde med 1 poäng med 3 omgångar kvar men tappade serieledningen till Elfsborg som gick om och vann SM-guld. Nu 2021 är det Malmö FF som leder med 1 poäng före tvåan (Djurgården) och frågan är om Malmö FF kan hålla undan och vinna eller kommer Djurgården retsamt att gå om?

Annons

***

Så här många poäng har Djurgården samt Malmö FF haft efter 27 omgångar säsong för säsong senaste åren – först ut kommer Djurgården:

Samma typ av statistik för Malmö FF:

***

Nu blir det ett uppehåll i Allsvenskan för landskamper där Sverige har två VM-kvalmatcher som det blir fokus på i denna blogg inom kort. Nästa omgång startar den 20:e november med matchen Malmö FF – Häcken. Djurgården möter Norrköping på bortaplan 2 dagar senare.

Publicerad 2021-11-07 23:37

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto