Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Danska fans stoppas från semin - får inte resa in i England

EM 2021 (herr)

Danmark är klart för semifinal i EM.
Men många danska fans missar chansen att se semin på plats.

3:37
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Danmark-Tjeckien i spelaren. Bidler från SVT.

Tidigare i kväll blev Danmark klart för semifinal i EM då man besegrade Tjeckien med 2-1 i kvartsfinalen i Baku. I semifinal möter man antingen England eller Ukraina i en match som spelas på Wembley.

Många danska fans har dock inte möjligheten att försöka få biljetter till semifinalen på Wembley, i och med att danskar just nu inte kan resa in i England utan att sitta i karantän i fem dagar på grund av Storbritanniens inreserestriktioner till följd av coronapandemin. Det skriver det danska fotbollförbundet på sin hemsida.

"DBU har varit i dialog med de andra fotbollsförbundet i EM och har via Uefa och den danska ambassaden i London hållit en löpande dialog med de brittiska myndigheterna för att få restriktionerna lättade, men de strikta restriktionerna står fast", skriver DBU på sin hemsida.

ANNONS

Danska förbundet meddelar dock att 5000 biljetter kommer att finnas tillgängliga för danska fans boende i England.

Semifinalen spelas på onsdag kväll.

Vid en eventuell final skriver DBU att 1000 danskar kan resa till Wembley för att se matchen, om Danmark skulle ta sig dig. Detta efter att Uefa har gjort en speciell deal med de brittiska myndigheterna om besökande fans. "Dessa fans kommer att vara i en strikt 'infektionsbubbla' och resa ut och hem samma dag med charterflygning från Danmark", skriver danska förbundet.

Publicerad 2021-07-03 kl 20:52
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto