POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EUROPA LEAGUE
2v

Norling: ”Vill inte säga att vi inte kan mäta oss - men en klar bit kvar”

Foto: Bildbyrån.

SOLNA. AIK satsade i år på att lyckas i Europa.
Däremot blev det inget gruppspel efter förlust mot Celtic. 
- Jag vill inte säga att vi inte kan mäta oss med sådana här lag, men vi har en klar bit kvar, säger Rikard Norling.

AIK:s huvudtränare Rikard Norling berättade inför säsongen, i en intervju med Fotbollskanalen, om att det nu finns ett större fokus i föreningen på att lyckas i Europa i år, även om laget samtidigt ska gå för ett nytt SM-guld genom seger i allsvenskan.

- Det andas som om att just det internationella cupspelet är någonting som ligger på vår näthinna först och främst, sa Norling inför säsongen

Men efter torsdagskvällens uttåg mot Celtic i Europa Leagues play off-runda, så står det nu klart att det inte heller den här gången blir gruppspel i Champions League eller i Europa League.

Rikard Norling uttryckte efteråt besvikelse över det. Han menar att AIK ännu har en bit kvar för att kunna besegra ett lag som Celtic över två möten.

- Det är väl lite stolpe in sådär (med lottningen). Jag vet inte hur det gick för Ararat i dag, men de fick ett helt annat motstånd än vad vi fick. Det är klart att bevisat utifrån den erfarenhet jag har, så är det i många stycken avgörande. I dag tycker jag inte att vi klarar av Celtic och jag ser inte att vi… Jag vill inte säga att vi inte kan mäta oss, men vi har en klar bit kvar för att klara av att vinna mot sådana här lag. Vi kan vinna mot Ararat och Sheriff och ytterligare en nivå, men inte det här i dag, säger AIK-tränaren under presskonferensen efter matchen.

Norling menar vidare att två situationer blev avgörande för matchens utgång, Celtics 2-1-mål och att Chinedu Obasi missade ett friläge i andra halvan av matchen. Det var tungt mentalt för hans lag.

- Jag tycker att vi gjorde väldigt mycket som var bra där ute, i varje fall i en timme till Chinedus friläge. Vi hade två situationer i matchen, deras 2-1-mål och Chinedus friläge som blev mentalt jobbigt för oss att fortsätta och göra det som jag tycker är väldigt bra. Det var två individuella prestationer och fantastiskt bra omställningar. Känslan är att vi blev öppna och inte lyckades få stopp på dem. Det är en gemensam känsla vid deras mål.

AIK drog totalt in 13 miljoner kronor på årets Europa-kvalspel, men gick samtidigt miste om än större prispengar i gruppspelsfasen i Europa League. Norling säger så här om att AIK miste den chansen:

- Jag är ansvarig för träningar och matcher och sådär. Pengar som finns runt hörnet är alltid möjligheter. Det är väl det jag kan säga. När vi inte tar oss dit och får ta del av det, så är det klart att utrymmet inte är lika stort. Det är det jag kan uttala mig om.

Publicerad 2019-08-30 kl 06:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå