Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: Grunden Bois vinnare av Zlatans pris "Number 10"

Fotbollsgalan

Grunden Bois är en idrottsförening öppen för alla, men speciellt för personer med intellektuella funktionsnedsättningar.
Under måndagen fick föreningen ta emot priset ”Number 10” – som Zlatan Ibrahimovic är beskyddare för.
- Vi är jättehedrade av att få det här priset, säger Grunden Bois-spelaren Joakim Andersson.

Foto: Bildbyrån.

Se Grunden Bois ta emot priset under Fotbollsgalan i spelaren ovan.

2017 delades priset "Number 10" ut på Fotbollsgalan för första gången. Priset – som Zlatan Ibrahimovic är "beskyddare" för - är ett stipendium på en miljon kronor för att fortsätta utveckla svensk fotboll. Förra året blev pristagarna Locker Room Talk.

Ibrahimovic gick själv upp på scenen och meddelade att 2018 års pris delades ut till Grunden Bois, en idrottsförening som är öppen för alla, men framför allt riktar sig mot personer med intellektuella funktionsnedsättningar.

- Det är givetvis stort, en bekräftelse och ett kvitto på att vi gjort något bra genom åren och ska fortsätta på den resan. Vi tycker, med en så stark jury som med Zlatan, så kan det inte bli större, säger Thor Guttormsen, initiativtagare till klubben. 

Annons

- Det är jättekul. Vi är jättehedrade av att få det här priset. Det underlättar för vår verksamhet i många år framöver, säger Grunden Bois-spelaren Joakim Andersson.

Andersson fick därefter, i likhet med lagkamraten Johanna Ringström, ställa en fråga till Ibrahimovic, vilket resulterade i både skratt och applåder i Globen.

- När ska du skaffa dig ett riktigt jobb?, frågade Ringström. 

- Nu har jag ett riktigt jobb, skojade Ibrahimovic och tog tillbaka stipendiet som han gav till klubben. 

Andersson tyckte i sin tur att Ibrahimovic kan arbeta i Grunden Bois. 

- När du lagt av fotbollskarriären kan du ju bli materialförvaltare för Grunden Bois, sa han. 

Så här löd juryns motivering:

"Genom att låta spelare träffas utifrån sina egna förutsättningar, tar årets stipendiat dagligen vara på den fantastiska styrka som fotbollen och föreningslivet besitter. Här värdesätts gemenskap och laganda före resultat, något som lett till flertalet SM guld – och ännu större vinster utanför plan.

Annons

Sveriges nästa Number 10 – stipendiet på 1 000 000 kr – går till en förening som varje dag står upp för det som borde vara självklart - att alla ska få vara med.

Stort grattis, Grunden Bois."
Publicerad 2018-11-12 kl 21:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto