Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LANDSLAG

Kvalvakan hyllas av landslaget: "All respekt"

Foto: SCANPIX.

Nästa

Avbryt
Försök igen

PARIS/STOCKHOLM. Kvalmötet till division 1 engagerade tusentals.
Dagen efter hyllas de inblandade i "Kvalvakan" av landslaget:
- All respekt för de här spelarna, säger mittbacken Andreas Granqvist.

Gårdagens stora snackis i fotbolls-Sverige var händelseförloppet som utspelade sig inför kvalmötet i division 1 mellan Karlberg och IFK Luleå. Snökaos och trafikläge gjorde att matchen till sist fick spelas med avsparkstid 00.20 på natten ute på Bosön i Stockholm – och allt följdes av tusentals på sociala medier.

Flera spelare i det svenska landslaget satt uppe för att följa dramat och dagen efter matchen hyllades de inblandade av lagkapten Andreas Granqvist och förbundskapten Janne Andersson.

-  Fantastiskt att de spelar mitt i natten när det är ett kval till division 1. All respekt för de här spelarna och lagen som efter fyra fem timmar i buss lyckades. Stort av dem, säger Granqvist.

Janne Andersson, som fick frågan om han hade några synpunkter på att spelarna satt uppe sent dagarna innan en viktig kvalmatch, valde i stället att lyfta fram spelarnas engagemang.

- Vi jobbar med väldigt mycket frihet under ansvar och de är ganska bra på att vila. Det ser jag inga konstigheter med. Däremot tycker jag att det roligt att de engagerar sig. Det var som ”Granen” sa: stor respekt för att det finns annan fotboll i Sverige än den vi håller på med.

Karlbergs sportchef Lennart Sandahl hade dagen efter matchen svårt att ta in all uppståndelse.

 - 15 000 som tittar en onsdagsnatt liksom… Vad ska man säga? Det hade man inte kunnat tänka sig i sina vildaste drömmar, sa han till Fotbollskanalen under torsdagen.

Publicerad 2016-11-10 kl 14:16

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER