Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Granqvist hoppfull: ”Det nya Sverige som är otroligt hungrigt"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

PARIS. Frankrike mot Sverige är en väldigt ojämn match hur man än kollar.
Andreas Granqvist är ändå hoppfull:
- Vi har ett större självförtroende efter de här tre matcherna, säger mittbacken.

Ett orutinerat Sverige ställs mot EM-finalisten Frankrike på Stade De France där de franska fansen kommer att dominera. Det svenska förbundet har bara sålt 800 biljetter till svenska fans, men Andreas Granqvist ser fram emot matchen:

- De är topp tre i världen och vi har ett orutinerat lag, på papperet är vi ett orutinerat lag mot ett världslag, men vi har en tanke på hur vi ska göra för att få ett bra resultat, säger Andreas Granqvist.

- Det kommer vara en av de tuffaste uppgifterna som man ställts inför. Att spela mot sådant här motstånd inför fullsatt och det kommer att krävas en maxprestation av oss men vi vet hur Frankrike spela och hur vi ska göra.

Vad är rådet till de unga och oprövade spelarna?
- Det är bara att gå ut och försöka njuta och spela sitt eget spel. Vi har inget att förlora och det gäller att försöka njuta av situationen.

Vad är din bild av Frankrike?
- De har ett antal bra spelare, skulle vi ha för mycket fokus på två, tre spelare är det inte bra utan det gäller att ha koll på hela laget. De är otroligt skickliga och duktiga och det gäller att vi agerar som ett lag, är kompakta och inte ger dem ytor. Det blir en stor nyckel att vi vågar spela vårt eget spel när vi väl vinner boll och ser till att den inte kommer tillbaka direkt.

Fransk press undrade mycket om Zlatan Ibrahimovic och vad det betyder att han slutat:

- Alla vet hur mycket Zlatan betydde för svensk fotboll både på planen och den respekt som fanns men nu har vi ett nytt ungt lag med bra atmosfär och det är det nya Sverige som är otroligt hungrigt.

Tror du Zlatan kan göra comeback?
- Jag tror att Zlatan tänkt igenom sitt beslut noga när han tog det och tror inte att han kommer tillbaka till landslaget.

Publicerad 2016-11-10 kl 13:46

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER