Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Wendt om att han kan petas: "Klart som fan att jag blir besviken"

Foto: SCANPIX

MARBELLA. Oscar Wendt startade mot Holland.
Men mot Frankrike ser Ludwig Augustinsson ut att gå före.
- Om jag inte ska spela är det klart som fan att jag blir besviken, säger Wendt.

I Sveriges första VM-kvalmatch som var mot Holland var Martin Olsson skadad och då fick Oscar Wendt starta och Ludwig Augustinsson sitta på bänken. Mot Luxemburg och Bulgarien var Olsson tillbaka i elvan, men nu är han återigen skadad. Men då ser Wendt ändå ut att få sitta på bänken. Enligt Fotbollskanalens uppgifter spelade Augustinsson med en tänkt startelva på onsdagens stängda träning i Marbella.

- Om jag inte ska spela är det klart som fan att jag blir besviken givetvis. Men nu har vi blandat laget både i dag och igår så hur det blir på fredag är väl inte spikat till hundra. Skulle jag inte spela får man ta det då. Vi får vänta och se på fredag vad som kommer att ske, säger Wendt.

Hur tycker du att det gick för dig mot Holland?
- Lite som hela laget, försvarade bra sedan kunde vi väl gjort mer framåt men jag tror att alla var ganska slitna i andra eftersom det blev så mycket jaga och försvara. Så det var väl helt okej utan att vara fantastiskt.

Med tanke på att du startade då när inte Martin Olsson var med - skulle det vara förvånande om du inte får starta nu?

- Förvånande vet jag inte men vi får se vad Janne har för tankar och jag vet ju att jag är här både som back och som mittfältare, men det är klart att jag är här för att jag vill spela och det är ju klart att jag vill spela på fredag.

- Jag är här som ett alternativ för båda positionerna. Förra samlingen tränade och spelade jag bara som yttermittfältare och nu har jag tränat bara som back. Det är inget nytt eller konstigt. Jag kan spela på båda positionerna. 

Fördel eller nackdel att du inte bara har en fast position?
- Det kan väl vara både och. Jag ser mig som en vänsterback men eftersom jag har hela vänstersidan i klubblaget så tycker Janne att jag kan täcka båda två. Jag får hoppas att det är mer positivt än negativt.

Publicerad 2016-11-09 kl 14:53

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER