Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Så ligger guldkandidaterna till i den allsvenska tabellen

Statistikbloggen

Nu efter 4 av 30 avverkade omgångar av Allsvenskan 2017 kan det vara intressant att se hur guldkandidaterna ligger till tabellmässigt, så vi rivstartar med lite grafik:

Lagen som har grön eller gul bakgrundsfärg för rutorna som avser inspelade poäng samt maximalt möjligt antal poäng hittills är de som får anses vara guldkandidater, tack vare poäng i omgång 1.

Ni som hängt med i den här bloggen minns säkert hur statistiken lyder: varje guldlag på 2000-talet har inlett Allsvenskan med att ta poäng, där segrar är något vanligare.

Men det räcker inte att enbart titta på den faktorn. Hur många poäng har varje guldlag på 2000-talet spelat ihop efter 4 omgångar? Vi har sett allt mellan 4 och 12 poäng.

4 poäng efter 4 omgångar och ändå vinna SM-guld har hänt en enda gång och det var år 2015 när IFK Norrköpings “Party-Janne” och hans “festfixarpersonal” rodde hem SM-guldet.

Annons

5 poäng har räckt en gång: år 2007 när IFK Göteborg blev lite väl supersugna på Pytt-i-panna.

6 poäng har räckt 2 gånger: 2001 (Hammarby) och 2016 (Malmö FF).

Det är knappast “Åshöjdens BK” bland dessa exempelklubbar som listas ovan, utan det är i huvudsak några av Allsvenskans tyngsta lag som lyckats med den bedriften.

…så därför kan vi inte räkna bort de guldkandidater ännu som ligger och skvalpar på 4–6 poäng där vi har tyngre klubbar som Elfsborg, IFK Göteborg, IFK Norrköping och AIK. Häcken är väl ändå inte d-ä-r ännu? Eller vad anser ni läsare?

Publicerad 2017-04-24 23:37

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto