Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Så har den allsvenska bottenstriden sett ut - grafiskt sedan säsongsstarten

Statistikbloggen

Efter Kalmars seger och Djurgårdens derbykryss tidigare idag står det klart att Djurgården och Kalmar delar på platsen som Sveriges bästa lag i fotboll, åtminstone sedan serien vände i somras efter 15 spelade omgångar. 21 poäng var har lagen kvitterat ut från tävlingskommitén.

Nu är ju inte omgång 25 färdigspelad. Häcken har chans att göra Kalmar och Djurgården sällskap om titeln Sveriges bästa fotbollslag sedan halvtid av Allsvenskan 2017. Då måste Häcken vinna mot AIK och den matchen pågår i skrivande stund.

Men åter till Kalmar. Vilket lyft för Kalmar FF med “Sir Nanne Bergstrand”. Wow! Helt makalöst!

För att ni läsare ska förstå vilket lyft som skett för Kalmar FF ska ni få se den grafiska poängutvecklingen för de 5 lag som parkerar längst ner i tabellen – och för Kalmars del beror denna plats på den urusla starten i år:

20170924-allsvenska-bottenstriden

Efter omgång 15 ser ni att Kalmar FF låg och skvalpade med sina 8 poäng. Just då kunde man ju tro att Kalmar skulle ner till Superettan.

Annons

***

Har ännu inte jämfört Kalmar FF:s uppryckning med det som hände med Djurgården 2013 med Högmo och Djurgården 2004 med Jonevret, men spontana känslan är att denna uppryckning av laget med massor av brassar och massor av bröder Elm är den mest imponerande vi sett i modern tid i Allsvenskan.

Vilka uppryckningar kan ni läsare minnas? Vilka “tabellraketer” i Allsvenskan på 2000-talet är det mest beundransvärda?

Publicerad 2017-09-24 18:43

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto