Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Andersson: "Det stör mig så in i helsike"

Sverige (herr)

Sverige kryssade mot Slovenien i Nations League.
Efteråt är Janne Andersson besviken över chanserna som släpptes till.
- Det är de här klara lägena som de får som stör mig så in i helsike - annars tycker jag att vi gjorde en bra match, säger han till Viaplay. 

7:48
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se målen i Sporten i spelaren ovan.

7:48
Sverige degraderat i Nations League - Sporten
2:28
Kulusevski: "Vi är riktigt besvikna"
1:53
Elanga: "Resultaten går inte vår väg"
2:13
Forsberg: "Inte tillräckligt bra"
3:46
Olsen: "Det är riktigt tufft"
2:41
Quaison: "Det är inte godkänt"
2:06
Claesson: "Klart det finns saker vi måste ta tag i"
2:05
Augustinsson: "Vi ska vinna en sådan här match"

Sverige spelade under tisdagen oavgjort mot Slovenien (1-1) på Friends Arena och ramlade ner till C-divisionen i Nations League. Efteråt är förbundskaptenen Janne Andersson besviken över utgången i gruppspelet, men tycker kvällens prestation var ganska bra. 

- Jag tycker att vi gjorde en ganska bra match i dag, trots allt. Vi gjorde ett riktigt bra försök. Från ett lite dåligt självförtroende tycker jag killarna kom ut och var väldigt aktiva i hur vi ska spela. När vi satte den lite djupare bollen och hotade dem bakom skapade vi ett antal chanser. Där vi tappade boll centralt flera gånger och de fick kontra på oss var inte bra, och de fick några rena lägen, vilket var irriterande. Vi ska inte behöva släppa till det, säger Andersson till Viaplay och fortsätter:

ANNONS

- Om jag får ta bort några av de lägena tycker jag ändå vi gjorde en ganska bra match totalt sett. Spelarna försökte och försökte, men det ville sig inte. 

Andersson är därmed främst irriterad över lägena, som Blågult släppte till i matchen. 

- Det är de här klara lägena som de får som stör mig så in i helsike - annars tycker jag att vi gjorde en bra match, säger han. 

Förbundskaptenen tycker samtidigt att det är tråkigt att Blågult inte satte dit sina målchanser under matchen. 

- Vi hade ett antal lägen, men vi sköt utanför. Vi träffade inte mål, och det tror jag kan vara lite självförtroende, att man bär med sig någonting ut på planen. Om man inte har vunnit mår man inte lika bra, säger förbundskaptenen. 

Andersson hade såklart velat vara kvar i B-divisionen, men tycker samtidigt att spelarna gjorde så gott de kunde den här kvällen. 

ANNONS

- Det är klart vi ville vara kvar, men helheten är att vi inte var bättre och det finns massor av faktorer, men dagens match tycker jag att killarna ska ha heder för. De gjorde verkligen ett försök där ute, kämpade, slet och försökte få till det. Vi lyckades inte. 

Publicerad 2022-09-27 kl 23:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto