Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Anderssons besked om framtiden: "Vi är rätt gäng"

Sverige (herr)

SOLNA. Janne Andersson har inga tankar på att avgå.
Han är fast inställd på att lyfta Sverige till det kommande EM-kvalet.
- Vi är rätt gäng att fortsätta framåt, säger förbundskaptenen om sin stab.

7:48
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se målen i Sporten i spelaren ovan.

7:48
Sverige degraderat i Nations League - Sporten
1:53
Elanga: "Resultaten går inte vår väg"
2:28
Kulusevski: "Vi är riktigt besvikna"
2:13
Forsberg: "Inte tillräckligt bra"
3:46
Olsen: "Det är riktigt tufft"
2:41
Quaison: "Det är inte godkänt"
2:06
Claesson: "Klart det finns saker vi måste ta tag i"
2:05
Augustinsson: "Vi ska vinna en sådan här match"

Sverige spelade 1-1 mot Slovenien under tisdagen och därför degraderas herrlandslaget till Nations Leagues C-division. Men förbundskaptenen Janne Andersson vill stanna på sin position.

- Jag känner mig trygg i min roll. Jag är inte en sämre förbundskapten i dag än för ett, två eller tre år sedan. Jag har mer erfarenhet och kompetens och dessutom en stab som täcker upp på ett bra sätt. Vi är rätt gäng för att fortsätta framåt. Men vi utvärderar hela tiden vad vi gör, säger Andersson.

På frågan om hur hans eget självförtroende påverkas av att det går tungt svarar han:

- Det är en oerhörd resultatfixerad bransch jag lever i. Så det är klart att man funderar, men jag vacklar inte i tron på det vi gör. Vad gäller hur vi förbereder oss och jobbar med spelarna, där vacklar jag inte ett dugg. Jag måste också se på saker på ett sätt som gör att inte bara blir svart eller vitt utifrån resultat.

ANNONS

Sverige har nu sju förluster, ett kryss och två segrar på sina senaste tio landskamper.

- Jag är oerhört självkritisk i det vi gör. Men när man har den här typen av jobb så fattar man de beslut som man tycker är rätt vid det tillfället. Exempelvis, skulle Jesper Karlström spelat i lördags istället? Det kanske han skulle. Men inför i lördags hade jag den känslan (att Jens Cajuste skulle spela). Det är lättare att säga saker efterhand. Men jag får stå för mina beslut. Det ingår.

Han förklarar att han inte behöver någon tid på sig för att fundera kring om han ska stanna kvar som förbundskapten.

- Absolut inte. Jag har förlorat fotbollsmatcher förr. Jag har 19 år i allsvenskan och det här är mitt sjunde år som förbundskapten. Nu gäller det att hitta vägen framåt. Det är en tuff utmaning och jag hoppas spelarna får spela (i sina klubblag) framöver och att vi får bättre förutsättningar att göra det bättre i framtiden.

ANNONS

Besvikelse från supportrar och att röster höjs för att någon annan borde vara förbundskapten påverkar honom inte, menar han.

- Jag påverkas inte av det. Jag tycker det är tråkigt om människor inte tycker att vi gör det bra, men det fattar jag när vi inte vinner matcher. Att människor är besvikna har jag den största förståelse för. Jag hejar också på lag. Och jag är jättebesviken. Idrotten rör upp känslor men vi som håller på med det kan inte rätta oss efter undersökningar i tidningar, vad ni ställer för frågor eller vad folk skriver på sociala medier.

Om det faktum att Sverige nu ramlar raka vägen ner i C-divisionen säger han:

- Stor besvikelse. Jättestor besvikelse. Men fotbollen i dag har jämnats ut. Den här typen av nationer som Slovenien tycker jag vi ska klara av att slå, men det gjorde vi inte. Men Serbien och Norge… de är starka.

ANNONS

- Totalt sett har det varit rörigt. Inget har gått med oss. Jag har exempelvis fått höra att det var straff i första halvlek (när Viktor Claesson gick omkull). Så VAR har vi inte haft med oss. Allt har grinat mot oss i Nations League. Jag hoppas att vi har det innestående för jag tycker inte det varit så nattsvart.

Publicerad 2022-09-27 kl 23:49

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto