SPELARBETYG: Olsen stack ut när Sverige kryssade

Sverige (herr)

SOLNA. Sverige spelade 1-1 mot Slovenien och ramlar ner i Nations Leagues C-division.

2:06
Claesson: "Klart det finns saker vi måste ta tag i"
2:05
Augustinsson: "Vi ska vinna en sådan här match"

Robin Olsen
Två bra räddningar i tolfte minuten och ytterligare en svettig dubbelräddning i 30:e minuten. Dessutom superräddning vid 1-1 i 74:e minuten. Målvakten såg till att hålla drömmen om B-divisionen i liv, men det räckte inte.

Victor Nilsson Lindelöf
Lagkaptenen gjorde vad han skulle defensivt och var dessutom bra med bollen. Tog initiativ och spelade fram Forsberg till 1-1.

Emil Forsberg
En av få kreativa spelare. Hög klass när han gjorde 1-1. Försökte många gånger kombinera mer lagkamrater, men var för ensam.

Dejan Kulusevski
Var kreativ. Det var nära många gånger, men det ville sig inte riktigt i de avgörande lägena.

Ludwig Augustinsson
Vänsterbacken var okej defensivt och fyllde på som han skulle offensivt. En stabil insats.

Kristoffer Olsson
UT 79. Stark första halvlek med flera bra och smarta passningar. Även bra vilja och försvarsspel innan 1-1 där han kastade sig och bröt så att Sverige kunde kontra. Var på väg mot en trea men tröttnade och gick ner i beslut och kvalitet.

Viktor Claesson
UT 69. Hade många lägen - men skärpan i avsluten var inte där och det ville sig inte. Var nära att göra mål efter en minut. Fick sedan en dubbelchans där andra avslutet borde ha gått på mål, men gick utanför. Bra arbetsinsats.

Robin Quaison
UT 69. Bra nickskarv till Viktor Claesson som var nära att göra mål efter en minut, och en bra löpning som öppnade för Emil Forsberg vid 1-1. Sedan hände det inte mycket mer. Fick inte mycket att jobba på och skapade heller inget själv. Svag tvåa.

Anthony Elanga
IN 69.
Hann inte sätta något vidare avtryck.

Viktor Gyökeres
IN 69.

Joel Andersson
Högerbacken såg inte bekväm ut med bollen och defensivt var det rörigt. Lyckades inte störa Sesko alls vid 1-0-målet.

Isak Hien
UT 88. Mittbacken hade en tuff kväll. Gav bort ett slovenskt jätteläge tidigt och fumlade till det i flera andra situationer.

Jesper Karlström
Fick chansen från start och gjorde några bra saker, som att han bland annat var rutinerad och fick frispark i bra läge. Men slog bort en del bollar och hade framför allt en svag passning som gick till en motståndare innan Sloveniens 1-0-mål.

Spelade för kort tid för att betygsättas: Mattias Svanberg (IN 79), Mikael Ishak (IN 88)