Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Angeldahl om doldisen Lennartsson: "Aggressiv i sitt spel"

Sverige (dam)

CORDOBA. Stina Lennartsson gör sin första landslagssamling.
Men vem är hon?
- Vi var lite rivaler i bandyn - det är en aggressiv spelare, säger Filippa Angeldahl till Fotbollskanalen.  

Foto: Bildbyrån.

När Peter Gerhardsson presenterade sin trupp inför matcherna mot Spanien och Frankrike var det två spelare som gemene man kanske inte riktigt har koll på. Den ena är Emma Lind som till vardags spelar i Roma i den italienska ligan. Och den andra är Stina Lennartsson som har haft en fin säsong med Linköping FC - en prestation som gett henne en plats.  

Men vem är Lennartsson egentligen? Jo, högeryttern har en liknande bakgrund som Filippa Angeldahl och var ett stort framtidsnamn inom såväl bandy som fotboll - och det var faktiskt på isen som Angeldahl först mötte Lennartsson.  

- Vi var lite rivaler i bandyn, så det är kul att se varandra igen. Vi båda var med i ungdomslandslagen också och i bandyn möttes vi och spelade mot varandra där - och det är kul att mötas här nu.  

ANNONS

På isen skulle Angeldahl beskriva Lennartsson som ”rivig” en egenskap som hon tagit med sig till gräset.  

- Hon har en aggressivitet i sitt spel. Både i försvar och offensiven. Hon vill återerövra bollen - är mycket framåt och väldigt löpstark. Hon har många bra kvaliteter.  

Linda Sembrant hade inte lika bra koll på 25-åringen.  

- Jag hade inte bra koll på henne måste jag erkänna, då det var ett tag sedan jag spelade hemma i allsvenskan. Men hon har kommit hit och har tagit för sig. Kommit in bra och kört på bra på träningarna. Det har varit spännande och jag har förstått att hon har haft en väldigt fin tid bakom sig, hemma i Linköping, säger mittbacken.  

Men hur är Lennartsson utanför planen då - ja, där är det dialekten som står ut.  

- Man hör direkt att det är hon som kommer och pratar med sin dialekt. Det är en fin och bra tjej som kommit in bra i gruppen. Det är kul att se, säger Angeldahl.  

ANNONS

Angeldahl var lite av en joker till OS-truppen och Amanda Nildén till EM-truppen. På frågan om det finns en möjlighet för Lennartsson att ta en plats i VM-truppen menar Angedahl att det finns det - då många slagit igenom på kort tid.  

- Jag visade inför OS att det går. Spelar man bra fotboll ska man vara i landslaget och så enkelt är det. Presterar man bra i klubb och kommer hit och visar att man håller kvaliteten är det klart man ska vara här, säger hon.  

Sembrant:  

- Det kan hända otroligt mycket till mästerskapet. Men det vi alltid försöker med när det kommer nya spelare är att vi vill få dem att känna sig trygga för då kan man prestera på planen - så det är jättekul med den bredden inom svensk fotboll. Vi har sett det förut i mästerskap att någon med mindre erfarenhet kommer in och gör det väldigt bra.  

ANNONS

Under fredagskvällen tar Spanien emot Blågult på Estadio Nuevo Arcángel. En match som sänds på Cmore och TV4 med avsparkstid klockan 20:30.

Publicerad 2022-10-07 kl 10:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto