Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Vilda svarar på svenska kritiken: "Vet inte vad som sagts…"

Sverige (dam)

CORDOBA. De svenska spelarna har kritiserat det spanska förbundets hanterande av de strejkande spelarna.
Då svarade förbundskapten, Jorge Vilda på kritiken.
- Känner inte till uttalandet, och kan inte bedöma det, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån/TT.

Det spanska fotbollförbundet gick i slutet av september ut med att 15 spelare vägrar att spela under förbundskaptenen, Jorge Vilda. En del av problemen ska ha varit att de spanska spelarna känner att det finns mer potential för landslaget och att man inte tror att Vilda kan uppnå dessa.  

Men förbundskaptenen har fullt stöd från förbundet och ordföranden, Luis Rubiales - och meddelade att den enda lösningen är att ersätta de strejkande spelarna med 15 nya, samtidigt som han kommer sitta kvar på sin post.  

- Jag är alltid tacksam över uppbackningen och stödet från Rubiales och hela RFEF. Det är något som uppmuntrar oss att fortsätta bygga på framgångarna som vi har haft, säger Vilda på en presskonferens inför matchen.  

ANNONS

Vilda menar vidare att han trots kritiken upplever att han har fullt stöd från spelarna som han tagit ut till sin nuvarande trupp.  

- Jag är väldigt nöjd med det laget som jag har. I varje träning och i varje samtal finns alltid viljan att fortsätta bygga. Jag är väldigt exalterad för spelarna och det spanska landslagets framtid.  

Tidigare under veckan gick svenska Fridolina Rolfö ut och kritiserade förbundets hanterade av situationen och visade samtidigt sitt stöd till sina lagkamrater.  

- Jag stöttar dem till 100 procent. Hade jag varit i deras situation hade jag gjort samma sak, sade hon då och fortsatte:  

- Det är många frågetecken kring agerandet och varför man gör som man gör. Det är några av de bästa spelarna i Spanien och Europa generellt som ställs utanför på grund av att man inte hittar lösningar. Det är jättetråkigt att det kommit dit.  

ANNONS

Men när undertecknad ställer frågar Vilda om en kommentar angående den svenska kritiken är han fåordig.   

- Jag vet inte riktigt vad som sagts av de svenska spelarna och känner inte till uttalandet så jag kan inte bedöma det. Vi har fokus på matchen, säger han.  

Under fredagskvällen tar Spanien emot Blågult på Estadio Nuevo Arcángel. En match som sänds på Cmore och TV4 med avsparkstid klockan 20:30.   

Publicerad 2022-10-07 kl 15:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto