Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Så ska Blågult straffa Spanien: "Kan bli för bollkära…"

Sverige (dam)

CORDOBA. Efter landslagsbojkotten är det spanska landslaget relativt Real Madrid-färgat.
Då vet Kosovare Asllani hur hon ska såra sina tidigare lagkamrater.
- De kan bli lite för bollkära - då får vi ha tålamod och straffa i omställningarna, säger hon till Fotbollskanalen.  

Foto: Bildbyrån.

Under fredagskvällen tar Spanien emot Sverige i en träningslandskamp. Men det är inte samma Spanien som kommer spelade EM i somras som kommer att ta emot Blågult. 15 spelare strejkar nämligen då man inte vill spela under nu varande förbundskapten, Jorge Vilda. 

Men Real Madrid spelarna är inte bland namnen som inte vill representera sitt land under omständigheterna. Och den Real Madrid-färgade truppen kan Blågult nog utnyttja, då både Sofia Jakobsson och Kosovare Asllani har en historia i den spanska storklubben. 

- Spanska spelare tycker över lag om att ha mycket boll och kan bli lite för bollkära oavsett om det är i anfallet eller i backlinjen. Så det handlar om att ha tålamod i försvaret. De kommer ha momentum i matchen men har vi tålamod kan vi straffa dem i omställningsspelet - där har vi vår styrka i djupledsspel och snabba spelare. Vi vet att det sårat andra lag tidigare.  

ANNONS

Jakobsson:  

- Spanien står för deras spelskicklighet. Det är tekniska spelare, vare sig vilka som än är med är det en teknisk fotboll med mycket bollinnehav. Vi kommer att utsättas för annan fotboll än vad vi mött tidigare - så det blir en väldigt bra fotbollsmatch.  

I och med Barcelona-keepern Sandra Paños frånvaro väntas Misa Rodriguez få kliva fram mellan stolparna. En målvakt som hyllas av den svenska landslagsyttern.  

- Misa är en fantastisk målvakt, hon är ung och väldigt lovande. Jag har knappt sett Paños förutom i Barcelona där hon kanske inte ställs inför så stora prov ofta. Misa har jag full respekt för och vi måste ta matchen på största allvar. Det kommer bli en tuff match. 

Under fredagskvällen tar Spanien emot Blågult på Estadio Nuevo Arcángel. En match som sänds på Cmore och TV4 med avsparkstid klockan 20:30. 

ANNONS
Publicerad 2022-10-07 kl 17:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto