Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

"Vinnarskallen" bakom Asllanis målsuccé: "Får se till att leverera"

Serie A Femminile

CORDOBA. Fyra mål på fyra matcher.
Då ligger Kosovare Asllani på en andra plats i skytteligan.
- Det blir att man känner av att laget är i behov av mål - då får jag leverera, säger hon till Fotbollskanalen.  

Foto: Bildbyrån.

 Kosovare Asllani anslöt till Milan i den italienska högsta liga i somras. Och efter fem omgångar har svenskan varit med i veckans lag två gånger samt stått för fyra fullträffar. Något som gör att hon just nu ligger på en andra plats i skytteligan - efter Juventus, Christina Girelli och Inters Elisa Polli. 

På frågan om Asllani siktar på skytteligan skrattar hon innan hon svarar: 

- Gör jag det? Gör jag det? 

Det får du svara på.
- Jag säger alltid att jag inte är någon typisk målskytt. Jag tycker hellre om att yra framför och ha sista passningen. Men jag är flexibel där också och brukar bidra med mål också. Skytteligan är inget jag tänkt på, jag vill bara hjälpa mitt lag att vinna och det är där jag hamnat - försöker komma till fler avslutslägen än vad jag brukar i landslaget.  

ANNONS

 Vad är det som gör att målen kommer då?
- Vinnarskallen skulle jag säga. Det är lite av att man känner av att laget är i behov av mål och då får jag se till att leverera.  

Säsongsinledningen i stort har varit intensiv inledningsvis och de första två matcherna förlorade man men nu har man kommit i gång med vinstproduktionen och tagit tre raka vinster. Vad som ligger bakom att det nu går bra?  

- Vi bygger ett nytt lag och vi hade åtta nya spelare inför säsongen. Sådant måste man ha förståelse för och nu har vi fått in sättet vi vill spela på. Vi började med en hel del skador på otroligt viktiga spelare och nu är alla friska och tillbaka och ju mer vi nya kommer in i allt desto bättre kommer vi bli.  

Under fredagskvällen tar Spanien emot Blågult på Estadio Nuevo Arcángel. En match som sänds på Cmore och TV4 med avsparkstid klockan 20:30.   

ANNONS
Publicerad 2022-10-07 kl 12:11

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto