POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
43v

Efter iskalla straffarna - nu hyllar spelarna ”Granen”: ”Visar vilket pannben han har"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Sverige-Mexiko i spelaren. Kommentatorer: Chris Härenstam och Glenn Strömberg, SVT.

JEKATERINBURG. Två straffar i VM - två mål.
Nu hyllar spelarna Andreas Granqvist.
- Det visar vilket pannben han har, säger Ludwig Augustinsson.

Andreas Granqvist har klivit fram och levererat när det verkligen har behövts. Mot Sydkorea gjorde han matchens enda mål på straff och mot Mexiko satte han 2-0 på straff. Båda gångerna resolut och med kyla. Nu hyllas ”Granen” av sina lagkamrater.

- En fantastisk straff. Jag trodde inte att han skulle lägga en sådan där. En riktigt bra straff och det visar vilken kyla och vilken bra spelare han är, säger Victor Nilsson Lindelöf som var nöjd med samarbetet med Granqvist.

- Väldigt bra. Vi har spelat många matcher tillsammans. Han är en väldigt duktig spelare och det är enkelt att spela med honom, säger han.

Ludwig Augustinsson gjorde det viktiga 1-0-målet mot Mexiko och fick sedan se när ”Granen” tryckte in 2-0 på straff.

- Det visar bara vilket pannben han har, att han går upp där i en utslagsmatch i VM och bara smäller upp den i krysset. Det är därför han är kapten när han gör sådana här viktiga grejer. Han betyder otroligt mycket för vårt lag, säger Augustinsson.

Marcus Berg ler när han får frågan om hur han ser på Andreas Granqvist straff i det läget:

- En fantastisk straff. Kanske inte kunde ha gjort det bättre själv. Det var skönt när den satt, säger Berg.

- Det är bara ett mål som fattas. Jag tycker att jag har gjort det bra i alla tre matcherna. Jag har skapat chanser, gjort ett bra jobb i defensiven. Allt känns perfekt. Det är bara att fortsätta så.

- Jag grämer mig inte eftersom det går bra för laget och att vi är vidare. Annars hade det varit jobbigt. Det är bara att köra på. Klart att jag vill göra mål men vi vinner med 3-0 och det är inte så mycket mer att fråga efter.

Efter matchen tackade Andreas Granqvist målvakten Kristoffer Nordfeldt för att ha hjälpt till med taktiken bakom straffen. Nordfeldt trodde att Mexikos målvakt hade analyserat ”Granens” tidigare straffar och tyckte därför att det var dags att byta hörn. Sagt och gjort. Mot Sydkorea placerade mittbacken straffen nere till höger - men mot Mexiko valde han att byta hörn och sköt uppe till vänster.

- Jag var ganska nervös, men det var ganska mycket skönare att veta att vi ledde med 1-0 än om det hade stått 0-0. Jag var ganska bestämd att jag skulle slå den högt och i vänster hörn och om han skulle gå dit så skulle han få jobba hårt för att ta den, säger Granqvist.

Publicerad 2018-06-28 kl 11:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå