Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Håkan Mild rörd efter Jakob Johanssons debut: "Jag är stolt"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

PARIS. Håkan Mild värvade Jakob Johansson till IFK Göteborg.
Efter succédebuten kramade de om varandra.
- Klart att jag är stolt, säger Mild till Fotbollskanalen.

Inför säsongen värvade dåvarande sportchefen Håkan Mild Jakob Johansson till IFK Göteborg från FC Trollhättan där han hade spelat i Division 1. Den allsvenska debuten kom i juni 2007 som nybliven 17-åring, en debut som innebar att han blev den förste personen född på 90-talet att spela i allsvenskan.

Efter säsongen 2014 lämnade mittfältaren IFK Göteborg och flyttade till AEK Aten. Där har det gått så bra att han på fredagen fick debutera i landslaget. Det blev förvisso 1-2 mot Frankrike, men Johansson gjorde en väldigt bra insats och efter matchen stod en stolt Håkan Mild, som nu jobbar på Radiosporten, och väntade på mittfältaren. Det blev ett fint möte. När de skiljdes åt frågade Fotbollskanalen Mild om vad det var som gjorde att han värvade Jakob Johansson till IFK Göteborg. 

- Vi värvade honom för att han var en ung och klok spelare som bland annat var bra med bollen, säger Mild som är från Trollhättan precis som Johansson.

Sedan såg du stegen han tog i IFK Göteborg - men vad har han utvecklat i Aten?
- Efter att han lämnade Blåvitt har han blivit lite bättre i passningsspelet och han har fått ett högre tempo där. Mot Frankrike gjorde han en väldigt bra insats och var bland de bästa på planen. Han vann mycket boll och var sedan bra när han hade den. Gav laget ett lugn och fördelade bra.

Är du överraskad över att han kastades in i hetluften utan någon erfarenhet på den här nivån och ändå gjorde en så bra insats?
- Nej, jag är inte överraskad över att han gick in från start i sin första landskamp och var så bra.

Blir du stolt?
- Jag blir väldigt stolt. Det är speciellt att se en spelare som man har haft den historian med utvecklas och göra det så bra. Jag blir väldigt glad. Jakob är en smart kille som får ihop saker och ting och han är ödmjuk.

Jakob använde inga stora ord om sig själv trots den fina insatsen - förvånad?
- Verkligen inte. Jakob behöver inte det, han är så trygg i sig själv.

Kommer han att få fortsatt förtroende från start i landslaget?
- Efter den här insatsen blir det svårt att flytta på honom. Så som det ser ut på landslagets mittfält så har han stor chans att få fortsätta att spela.

Se sporten med målen från matchen i spelaren ovan.

Publicerad 2016-11-12 kl 11:01

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER