Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hyllas efter superräddningen - nu får Nordfeldt glädjande besked: "Står om Robin inte kan"

Sverige (herr)

SOLNA. Sverige var illa ute mot Georgien - och räddades av sin reservkeeper.
Kristoffer Nordfeldt hyllas stort efter sin insats i VM-kvalpremiären.
- "Kribba" står mot Kosovo om Robin (Olsen) inte kan spela, meddelar förbundskaptenen Janne Andersson.

0:37
Nästa

Avbryt
Försök igen

Två saker var alla svenska ledare och spelare som pratade med media efter VM-kvalpremiären mot Georgien överens om; insatsen var inte tillräckligt bra - och målvakten Kristoffer Nordfeldt storspelade.

- "Kribba" gjorde en fantastisk räddning, sa lagkaptenen Sebastian Larsson till C More.

- Jag var ju utbytt när han gjorde räddningen, så det gjorde mig ännu mer nervös. Det kändes som att han fick till ett riktigt bra avslut, så det var en grym räddning. Matchavgörande, kommenterade Viktor Claesson för Fotbollskanalen.

Ja, det var mot slutet av matchen, som Sverige vann med 1-0, som Nordfeldt fick sträcka ut sig på ett hårt georgiskt avslut och lyckades styra bollen utanför. Men han räddade även ett friläge i första halvlek.

ANNONS

Förbundskaptenen Janne Andersson:

- Det fanns saker som var bra. "Kribbas" insats var jättebra. Han läste av deras "halva" friläge bra, han förivrade sig inte, och räddningen i slutet var jättebra. Han är en av våra spelare som lämnade planen med ett högt betyg. 

Vanligtvis är det Robin Olsen som står i Blågults mål, men han har haft skadeproblem den senaste tiden och var inte redo för att starta. Om Anderssons val av keeper till mötet med Georgien innebär att Nordfeldt är andremålvakt och Karl-Johan Johnsson trea? Nja, det vill inte förbundskaptenen slå fast.

- Han (Nordfeldt) och "Kalle" är enormt jämna. Så jag kan inte säga att han är given tvåa eller så. Men det är klart att den här prestationen stärker hans aktier framöver.

Vem som står på söndag mot Kosovo är oklart. Om Olsen kan spela så kommer Andersson satsa på honom, men annars blir det Nordfeldt igen. Det ger förbundskaptenen besked om.

ANNONS

- Robin är vår förstemålvakt och vi får se hur pass snabbt det hinner bli riktigt bra med honom. Men efter "Kribbas" prestation mot Georgien gör jag inte något byte om Robin inte kan spela. Då kommer "Kribba" stå igen. Den här matchen stärkte hans möjligheter att få spela på söndag.

Nordfeldt själv är ödmjuk efter insatsen i 1-0-segern.

- Fantastiskt roligt att få chansen och att vi tog viktiga tre poäng, säger han och berättar om räddningen mot slutet av matchen:

- Det gick fort. Det kom ett inspel från kanten som de sköt tillbaka mot första stolpen. Det var en räddning jag ska klara av.

- Det är därför man står där, för att försöka hjälpa laget så gott det går. Det kändes bra i den här matchen. Vi tog tre poäng och det är jätteviktigt.

Han är glad över att Janne Andersson ser positivt på honom.

ANNONS

Det är jättekul att höra. Jag har varit med i landslaget länge och jag har varit med även om jag inte spelat i klubblaget. Jag känner stor tacksamhet mot ledarstaben på det sättet och jag försöker göra det så bra som möjligt när jag får chansen. Vem som ska spela är helt upp till Janne, säger Nordfeldt till C More.

Publicerad 2021-03-26 kl 11:26

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto