Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
1v

Robin Jansson gick från division 1 till landslaget - på ett år: "Det kom som en raket"

Foto: Bildbyrån.

Robin Janssons succéår fortsätter.
AIK-mittbacken är nu uttagen till januariturnén.
- Jag hade ingen aning om att jag var uttagen, säger han till Fotbollskanalen.

Robin Jansson kom till AIK från division 1-laget Oddevold inför säsongen. Nästintill omgående tog han en ordinarie tröja och den släppte han inte ifrån sig. Som om det inte vore nog med att gå direkt från division 1 till allsvenskan fick han dessutom kröna sitt succéår med att lyfta Lennart Johanssons pokal, och det efter att han gjort det avgörande målet i AIK:s sista match mot Kalmar FF. Men succéåret är inte över än.

När Janne Andersson presenterade sin trupp till januariturnén fanns mittbacken från Bengtsfors med. Det var ingenting han hade räknat med.

- Jag hade ingen aning. Jag fick reda på det från en kompis, jag hade ingen aning. Det kom som en raket, säger Jansson till Fotbollskanalen.

Att bli uttagen till landslaget tycker han givetvis känns bra. Det är en ära, medger han. Däremot var det ingenting han hade funderat på innan Janne Andersson presenterade sin trupp.

- Det känns mäktigt, helt klart. Det är hedrande och man är stolt, säger han och fortsätter:

- Jag hade inte funderat någonting på det. Men det är klart att det är ett kvitto på att man gjort någonting bra.

AIK-mittbackens resa till toppen har dock inte varit spikrak. För bara ett par år sedan spelade han division 5-fotboll och han har aldrig representerat ett svenskt landslag, inte ens på ungdomsnivå. Men nu tar han plats i finrummet.

- Det är väldigt kul. Det är kvitto på att man har gjort någonting bra, även fast man är lite äldre. Jag hoppas att det kan ge lite hopp till de som satsar fastän att de inte spelar i de högsta divisionerna. Chansen finns, man får inte ge upp. Gör man det bra är ingenting omöjligt.

Även om AIK just nu har semester så kommer inte Robin Jansson att ligga på latsidan - snarare det motsatta

- Nu blir det hårdträning i december, säger han och fortsätter:

- Vi har fått ett träningsupplägg. Man får se om det ändras lite grand, jag får höra med vår fystränare (Johan Svensson). Sedan kommer jag väl att åka upp till Stockholm lite tidigare och kanske kan jag få in ett eller ett par fotbollspass innan. Det hade varit det optimala.

Publicerad 2018-12-03 kl 20:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons