POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

Sverige kvar när storlagen åker hem: "Kan vara inspirerande"

Foto: Bildbyrån

Janne Andersson

Storlagen faller bort medan Sverige är kvar i turneringen.
Landslaget lockas dock inte av att prata om något annat än en match i taget.
- Vi är så fokuserade på vår match. Men det är ju fascinerande resultat som varit, säger förbundskapten Janne Andersson.

Förhandsfavoriterna har fallit bort, flera stycken. Tyskland försvann i gruppspelet och sedan dess har även Argentina och Spanien slagits ut. Detta innebär att det på Sveriges halva framförallt är öppnare än någonsin för länder som normalt inte brukar ta sig så långt i VM.

Det svenska landslaget följer så klart utvecklingen, men låter det inte påverka dem i förberedelserna inför åttondelsfinalen mot Schweiz.
- Nej, ingenting. Vi är så fokuserade på vår match. Men det är ju fascinerande resultat som varit. Det är inte alltid de stora nationerna som vinner matcherna så det kan vara inspirerande, sade förbundskapten Janne Andersson på presskonferensen inför matchen.

Janne Andersson och Andreas Granqvist fick också frågan om de inspirerades av Sveriges resa till VM-final för (nästan på dagen) 60 år sedan. Janne Andersson svarade med ett kort ”nej, det gör vi inte” – och Andreas Granqvist vara bara marginellt mer sugen på att prata om framtida finaler.
- Låt oss ta matchen imorgon först så får vi se hur det blir framöver, sade lagkaptenen.

SLUTSPELSTRÄD

  Publicerad 2018-07-03 kl 08:44
  ANNONS
  Nästa artikel
  ANNONS

  KOMMENTARER

  SE KOMMENTARER
  ANNONS

  Hej, du har en äldre version av webbläsare

  För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

  chrome
  safari
  ie
  firefox
  Fortsätt ändå