Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sverige tror att EM blir ännu större än VM: "Kommer vara enormt intresse"

Sverige (dam)

GÖTEBORG. Sverige är klart för EM.
Då tror landslaget att det kommer att bli det största mästerskapet någonsin på damsidan.
- Jag tror att det kommer att vara ett enormt intresse, säger Peter Gerhardsson.

3:39
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se målen från i matchen från Sporten.

Det var ett stort intresse för VM 2019 och det var tittarrekord i många olika länder. Nästan sex miljoner svenskar såg någon av damlandslagets matcher undermästerskapet. Jämfört med VM 2001 då Sverige också tog brons så var det en ökning med en miljon tittare.

Nu tror det svenska landslaget att EM 2022 kan bli ännu större.

- Jag tror och hoppas att det här mästerskapet kommer att bli ännu större än VM i Frankrike. Allt växer. Och EM i England med allt som händer där med intresset, det kommer att bli stort, säger Peter Gerhardsson

Varför tror du att EM i England blir ännu större än VM i Frankrike?

ANNONS
- Det händer så mycket och intresset är mycket större, och om två år så tror jag att det kommer att vara ännu större. Sedan är England ett fotbollsland. Det engelska landslaget som vi slog i bronsmatchen och som inte kommer att vara med i OS, det kommer att vara ett enormt intresse, tror jag.

Magdalena Eriksson bor i England och spelar till vardags i Chelsea. Hon håller med Gerhardsson.

- Jag har ju fått uppleva hur bra England är på att arrangera olika matcher och hur bra man är på att hajpa upp matcher, så om man kan jobba så hårt för EM som man gjort för oss i ligan så finns alla möjligheter. Det är ett fotbollstokigt land. Det är ett ganska litet land så det är ganska enkelt att åka dit och följa lagen som spelar. Så jag tror att det har alla förutsättningar att bli det absolut största mästerskapet hittills på damsidan, säger Eriksson.

ANNONS

Kosovare Asllani spelar nu för Real Madrid, men har ett förflutet i England och då för Manchester City. Hon tycker att England går i bräschen med damfotbollen.


- Jag tycker att England visar att man satsar hårt på damfotbollen och när alla andra länder har tagit det lite lugnt så har England tagit över taktpinnen och storsatsar. Så det har definitivt förutsättningar att bli det största EM:et på damsidan, säger hon.

Publicerad 2020-10-28 kl 09:32
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto