Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Sverige tror på skräll mot Frankrike: "Tror vi kan göra bra resultat"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

PARIS. Frankrike är storfavorit.
Men Janne Andersson är ändå hoppfull.
- Tror att vi kan göra ett bra resultat, säger han.

EM-finalisten Frankrike på bortaplan. Sverige har en minst sagt tuff uppgift framför sig mot stjärnor som Paul Pogba och Antoine Griezmann.  Men trots att motståndaren är storfavorit är Janne Andersson hoppfull och tror att Sverige kan skrälla.

- Jag tror alltid på mitt lag, att vi kan göra ett bra resultat och det tror jag att vi kan göra i morgon också, men sedan inser jag att det är en svår match mot ett väldigt bra lag. Men vi har hanterat matcherna bra hittills så varför skulle vi inte kunna göra det i morgon? Jag tror att vi kan göra ett bra resultat i morgon, säger Andersson.

- Vi försvarade oss och låg rätt mot Holland. Då hade vi inte kommit så långt i processen med passningsspelet och det offensiva. Nu har jag större krav på när vi har bollen och hoppas att Frankrike får försvara sig också. Vi har pratat om det och tränat på det och det kommer absolut att vara en nyckel i morgon.

Hur ser du på att ni är i delad gruppledning med Frankrike?
- Jag funderar inte så utan tittar på nästa match för att förbereda oss så bra som möjligt. Det är klart att vi har fått en bra start med många unga och nya spelare. Killarna har presterat väldigt bra. Spelarna har varit lyhörda och gjort många bra saker och i slutändan blir det en tabell av det.

Vad betyder det att ha med Lasse Lagerbäck som mötte Frankrike i EM? 
- Vi resonerar och Lasse kommer med sina erfarenheter. Island hade en jobbig första halvlek i somras. Frankrike är ett lag som har ett brett register. Lasse är listig på det och där har vi kommit fram till hur vi ska förbereda spelarna. Det är bra att ha med Lasse och dra nytta av hans erfarenhet.

Hur ser du på Jakob Johansson som kan få starta? 
- Han är en defensivt stark spelare. Fysiskt stark och har en defensiv roll i Aten. Han är bra huvudspelare och i duellspelet och har ett bra passningsspel när det krävs. Han har förmågan att försvara bra och han är en annan typ av spelare än vad vi har.

Publicerad 2016-11-10 kl 14:02

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER