Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Islamovic om att lönekrav stoppade Peking-flytt: ”Håller inte med”

Sverige (herr)

DOHA. Dino Islamovic debuterar i A-landslaget under torsdagen.
Att höga lönekrav stoppade en övergång till IFK Norrköping är inget han köper.
- Jag håller inte med, säger anfallaren till Fotbollskanalen.

4:49
Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses en tv-intervju med Islamovic.

Under torsdagen drar landslagsåret i gång med Sveriges match mot Moldavien i Qatar. På topp i årets första startelva finns Jordan Larsson vilket är rätt väntat med tanke på målsuccén i IFK Norrköping och flytten till Spartak Moskva. Lite mer överraskande är att Dino Islamovic blir hans anfallsparter.

- Extremt kul, säger Dino Islamovic som ser fram emot att spela med Jordan Larsson.

- Vi känner varandra sedan tidigare och kompletterar varandra och är smarta spelare båda två, så det kommer att funka bra.

Vad blir viktigast?
-  Främst är det att visa att man förstått vad vi gått igenom och hur de vill spela, både offensivt och defensivt, löpningar och hur de vill ha det. Klart att man vill göra mål men viktigare att visa för tränarna att man förstått vad de vill ha ut av oss. 

ANNONS

Efter en strulig säsong för Östersund med idel negativa rubriker och svaga resultat är Dino Islamovic glad över att han fick plats i landslagtruppen som åkte till Qatar.

- Det är riktigt kul, visar att man kan göra något bra även om det går tyngre för laget. Visar att de även har koll på de sämre lagen, säger anfallaren.

Dino Islamovic förhandlade om en övergång till IFK Norrköping efter att den allsvenska klubben kommit överens med Östersund om ett köp för 3,125 miljoner kronor. Fast i slutändan blev det ingen övergång och IFK-basen Peter Hunt var tydlig om att man inte tänkte möta lönekraven från Islamovic.

- Vi stod för långt ifrån varandra. För oss är det omöjligt att gå in i en affär med de villkor som presenterades. Den frågan är almost dead. Det är bättre att han och hans rådgivare tittar på andra alternativ. Vi är så långt ifrån varandra att det inte känns fruktsamt att gå vidare, sa Hunt till NT.

ANNONS

- Vi har ett ansvar mot våra medlemmar att vi sköter vår ekonomi på ett sätt som förväntas av oss på ett balanserat sätt. Vi kan inte ingå i affärer som är kontraproduktiva för föreningen på sikt. Han kanske gör en jättesuccé någon annanstans. Då är det bara att gratulera. Vi tar det här beslutet nu.

Dino Islamovic skrattar till lite när han får frågan om sina höga lönekrav.

- Det får stå för honom, jag håller inte med, men alla får ha sin åsikt.

Istället för IFK Norrköping skrev Dino Islamovic på för Rosenborg och han är inte missnöjd med att det blev en flytt till Trondheim.

- Ett nordiskt storlag, det var det jag tänkte på mest. Jag är 25 år gammal och det är dags för mig att ta nästa steg. Om du inte går utomlands är det FCK, Malmö eller Rosenborg. Klubben har stora ambitioner och det passar mig bra. Karriärsmässigt är det det bästa steget att ta just nu. Ska man ta ett steg vidare är det bäst att göra det från Rosenborg.

ANNONS

Du fick tröja nummer nio – en signal på att de tror på dig?
- De frågade mig dagen innan jag skulle komma om jag ville ha den, den var ledig. Det var bara att tacka och ta emot.

Långsiktigt – hur tänker du kring landslaget?
- Klart att man vill vara med i det riktiga landslaget, men samtidigt måste man göra det bra i klubblaget och det är också en del i flytten. Jag tror att man syns mer i en storklubb som Rosenborg om man gör det bra.

Publicerad 2020-01-08 kl 13:16

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto