POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)
1v

Andersson: "Många säger det om sina klubbar även om det kanske inte är så"

Foto: Bildbyrån.

DOHA. Joel Andersson har hittat rätt i FC Midtjylland.
Högerbacken stortrivs i den danska klubben.
- Det är många klubbar som strävar efter att vara familjära, men där är det verkligen så, säger han till Fotbollskanalen.

Den förre BK Häcken-backen Joel Andersson är med herrlandslaget på januariturnén i Qatar. Några större tankar om en snar framtid i det "riktiga" landslaget har han dock inte.

- Jag vet att det är hård konkurrens och jag vet hur rangordningen ser ut, säger Andersson.

- Jag tar det med ro. Min tid kanske kommer.

Sommaren 2018 tog han steget från Häcken till FC Midtjylland i Danmark. Just nu leder laget ligan, med fyra poängs marginal ner till tvåan FC Köpenhamn. Andersson beskriver att klubben är "extremt nöjd" med säsongen hittills, men han tillägger samtidigt:

- Vi har tappat några onödiga poäng.

23-åringen känner att han blivit bättre och utvecklats som spelare sedan flytten till Danmark. Helt nöjd med den här säsongen är han dock inte. Det är poängproduktionen som skaver. Hittills har det blivit en assist på 17 framträdanden.

- Jag har gjort lite för få poäng. jag borde haft fler, tycker jag. Annars när jag nöjd. Jag tycker att jag presterar ganska jämnt i matcherna och tränarna är väldigt nöjda med mig.

Om Andersson trivs i Midtjylland? Verkligen.

- Det är en jättefin klubb. Det är många klubbar som strävar efter att vara familjära, men här är det verkligen så. Även om det är en väldigt professionell klubb så kan man verkligen vara den man är. Man får hjälp med allting och kan snacka om allting med alla. Jag vet att många säger det om sina klubbar även om det kanske inte är så, men det är verkligen så i Midtjylland.

I Danmark pågår just nu en rejäl kamp om tronen som förkunnar att man är bäst i landet, mellan just Midtjylland och FCK.

- Bröndby är FCK:s största rival. Men det snackas mer om FCK mot Midtjylland. Och det har det väl varit så de senaste åren. Sen jag kom dit har det absolut varit mer snack om kampen mellan FCK och Midtjylland.

Vilka är bäst då?
- Man är inte bättre än sin senaste match, så vi tar nog den (Midtjylland slog FCK med 4-1 i november), säger Andersson och ler. 

Publicerad 2020-01-08 kl 07:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå