Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: Klubbjagande Olsson tror på EM: "Snackat med lag i England och Spanien"

Sverige (herr)

DOHA. Martin Olsson är med landslaget i Qatar och siktar på EM i sommar.
Samtidigt jagar han en ny klubb.
- Jag kommer nog bestämma mig efter lägret, säger vänsterbacken till Fotbollskanalen.

4:56
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se intervjun med Olsson i spelaren ovan.

I december förra året skadade han hälsenan och i somras löpte kontraktet med Swansea ut. Nu jobbar Martin Olsson på att ta sig tillbaka och hitta en ny klubb. Vänsterbacken är med på landslagets januariturné i Qatar, som ett "special-case" enligt förbundskaptenen Janne Andersson. 

- Det känns skönt att vara tillbaka. Det har gått tolv månader nu. Jag känner mig bra. Jag har tränat väldigt hårt med min brorsa i Helsingborg. Vi har kört på fem-sex gånger i veckan, så jag känner mig inte för rostig. Det känns bra, säger Olsson.

Hur nära är du matchform?
- Det kommer ju ta sin tid. Jag kanske behöver två veckor av ordentlig träning för att känna mig 100 procent, och så kanske jag får några minuter i de här matcherna.

Annons

Under lägret i Qatar ställs Sverige mot Moldavien och Kosovo.

- Jag var tillbaka efter sju månader men sen har det tagit tid för att få upp styrkan och kunna löpa 100 procent. Det var tufft, mycket mentalt. Men jag känner mig bra. Speeden finns kvar. Jag har tränat hårt, träffat specialister i London och fått grönt ljus för att köra för fullt.

Att inte tillhöra en klubb och att träna för sig själv har varit en omställning för Olsson.

- Det var lite av en chock från början. Men jag fick vänja mig och jag var tvungen att vara positiv. Jag fick tänka bra tankar. Men det är alltid annorlunda att träna själv. Men jag känner att det går bra nu de här träningarna. Jag behöver några träningar till. 

Men du kommer inte spela hel match här i Qatar?
- Jag får se hur kroppen känns, mot slutet av veckan. Men just nu tror jag nej på den frågan. Men får jag 45-60 minuter hade jag varit väldigt nöjd med det.

Annons

Olsson siktar på att bli en del av EM-truppen till sommaren.

- Så klart, det har alltid varit tanken. Även precis när skadan kom. Kommer jag upp i nivån som jag höll innan skadan så tror jag det finns en stor chans för mig att komma med i truppen.

Vad gäller jakten på en ny klubb säger 31-åringen:

- Jag snackar med ett par klubbar nu. Vissa har visat ett större intresse. Men jag måste ta rätt klubb också. Jag behöver en klubb som kan spela mitt spelsätt. Vi får se. Jag snackar med ett par stycken klubbar och efter det här lägret kommer jag nog bestämma mig vart jag vill gå. Det kommer nog hända i januari.

- Jag har snackat med klubbar i England, och så har jag snackat med en klubb i Spanien, La Liga.

- Det finns intresse både från Premier League och Championship.

Var vill du helst spela?
- Jag har varit i England länge, så det känns lite som hemma. Men jag kan testa vad som helst. Jag får se vad som känns rätt. Det kanske blir den klubb som visar mest intresse och det vore skönt att gå till en klubb som verkligen vill ha mig.

Annons

I somras var Olsson hemma i Helsingborg och tränade då med HIF. En övergång var aktuell, men blev inte av och i dagsläget ser han inte ut att välja spel i Sverige.

- Jag har pratat lite med Olof Mellberg (HIF:s tränare) men som jag känner just nu så är min första tanke att jag ska spela utomlands. Jag känner fortfarande att jag håller en bra nivå. Jag kan spela utomlands några år till. Så klart är det lite lockande att testa spel i allsvenskan någon gång, men jag vet inte när det blir. Men jag stänger inga dörrar heller.

Se intervjun med Martin Olsson i spelaren ovan.

Publicerad 2020-01-06 kl 12:33

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto