Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bojanic: "Om jag varit yngre hade jag säkert lackat och sagt något dumt"

Sverige (herr)

DOHA. Darijan Bojanic njuter av tillvaron i Hammarby.
Men allt var inte frid och fröjd till en början.
- Om jag hade varit yngre hade jag säkert lackat, säger mittfältaren till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Fyra mål och tolv assist i allsvenskan 2019 tog Darijan Bojanic till landslagets januariturné i Qatar. Här försöker han göra sitt för att visa framfötterna.

- Jag vill bara vara mig själv och spela mitt spel. Det går inte att tänka så mycket. Jag behöver komma in i landslagstänket och förstå hur de vill spela, men det kommer. Janne (Andersson, förbundskapten) och Peter (Wettergren, assisterande förbundskapten) känns väldigt raka och tydliga med vad de vill, och de verkar vara sköna gubbar, säger Bojanic.

Går det att drömma om EM i sommar eller hur tänker du för egen del?
- Det handlar ju om att göra en bra vår, framför allt, i sitt klubblag. Sen att visa upp sig är. Men det är inget jag tänker på nu. Man tar det sen när saker och ting börjar närma sig.

Annons

Vad tänker du på längre sikt, är det ett stort mål för dig att komma med i det ”riktiga” landslaget?
- Alltså nu när man är här och får känna på detta så är det klart att man vill fortsätta vara med. Det är stort att få representera ett land. Jag ser bara positivt på det.

I klubblaget Hammarby njuter Bojanic av sin tillvaro.

- Jag trivs suveränt. Jag var lite skeptisk till en början, för jag tyckte det var svårt att lämna Helsingborg när jag väl hade fått förtroende där. Men jag känner ändå att det var rätt sak att göra för jag tycker att jag hade en väldigt bra säsong. Jag är väldigt nöjd med laget, tränarna, staden, allt runt omkring. Hammarby känns väldigt bra.

Till en början i grönvitt ville dock tränaren Stefan Billborn spela 25-åringen som vänsterytter. Efter ett tag fick sedan Bojanic chansen som central mittfältare, och tog den. Osäkerheten kring positionen i inledningen är Bajen-spelaren inte säker att han hade kunnat hantera särskilt bra förr i tiden.

Annons

- Om jag hade varit yngre hade jag säkert lackat, ordentligt. Jag hade nog sagt något dumt och så. Men tränaren bestämmer och jag har lärt mig att acceptera det. Det är bara att lyssna. Jag tycker det här är världens roligaste sak att göra, att spela fotboll, så om jag får göra det som vänsterytter, mittback… det är bara att gå ut och njuta.

Du hamnade till slut i den roll som du vill ha?
- Ja, centralt är ju där jag trivs bäst. Men det finns alltid en tränare som bestämmer.

Hur ser du på 2019?
- Det var surt att vi inte kunde kamma hem det (SM-guldet) när det ändå var så tajt, men jag tycker att vi gjorde en väldigt bra säsong. Framför allt under hösten. Vi kan bara ta med oss allt det positiva. Det känns som att vi har ännu mer att klämma ut ur oss. Får vi behålla truppen tror jag det kan bli riktigt bra.

Annons

Är det guldet som ska kammas hem då till nästa år?
- Jag gillar inte att jinxar saker. Men vi går in för att vinna varje match vi spelar. Sen får vi se hur långt det räcker.

Ju längre den gångna säsongen gick desto mer uppmärksammades Bojanic och hans insatser, exempelvis av Hammarby-supportrar.

- Det är kul, jävligt kul. Vi har en väldigt stor supporterbas runt om i hela Sverige. Så det är skitkul. Det är kul att det man gör på planen uppskattas.

Smålänningen är imponerad av det supportertryck som finns runt klubben.

- Jag förstod ju att Hammarby var stort innan jag skrev på men när man går in på Tele2 för att spela en hemmamatch mot AIK, Djurgården eller Malmö... då känner man det ordentligt. Det känns inte som Sverige, då känns det som att man spelar utomlands i de stora ligorna. Jag visste att det var stort, men det känns mycket större när man väl är på planen och får se hur passionerade alla är.

Annons
Publicerad 2020-01-06 kl 07:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto