POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)
3v

TV: FK On Tour om Zlatan-statyns framtid: "Ingen lätt ekvation att få ihop"

Foto: TV4/Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Inatt vandaliserades Zlatan-statyn på nytt.
I Fotbollskanalen On Tour diskuterar man händelsen.
- Det känns olyckligt på många sätt att man inte kunnat lösa en bättre bevakning, säger Olof Lundh.

Natten till söndagen vandaliserades Zlatan-statyn på nytt, denna gång hade någon sågat av statyn vid fotlederna och välts över det staket som ska skydda den.

Reaktionerna lät inte vänta på sig, konstnären Peter Linde som gjort skulpturen var upprörd.

- Jag har lagt ner hela min själ i det här i flera års tid och jobbat hårt för att det här skulle bli så bra som det någonsin gick och så går det på fem minuter att såga sönder allting, sa han till Fotbollskanalen.

Malin Tykesson, kommunikationschef på Fritidsförvaltningen Malmö Stad berättade att statyn under dagen skulle fraktas bort för att påbörja reparationsarbetet. Något som skedde vid elva-tiden på dagen. Dessutom kommer man polisanmäla händelsen.

Nattens händelse är också något som diskuteras i FK on Tour.

- Det blir ju svårt, först skulle den stå vid Friends Arena men nu har man bestämt att den ska stå i Malmö, det funkar uppenbarligen inte. Hur ska man göra då, ska man backa och ser det då ut som om man backar för de krafter som inte vill ha den där. Det är ingen lätt ekvation att få ihop, säger Martin Petersson.

Olof Lundh fyller i:

- Man har ju gett statyn till Malmö Stad så det är på något sätt Malmö Stad som äger frågan och därmed äger notan vid bevakning. Om man nu höll fast att statyn ska stå där och inte flyttade den kan jag tycka att det är konstigt att det inte är ännu större bevakning. Det känns som att det varit väldigt öppet att göra saker på den gång efter gång efter gång. Det känns olyckligt på många sätt att man inte kunnat lösa en bättre bevakning, säger Olof Lundh.   

Också i FK On Tour:
- Så tränade Sverige under söndagen
- Beskedet inifrån: spelarna lydiga

Publicerad 2020-01-05 kl 12:50
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå