Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: Andersson glad över Kulusevskis supertransfer: "Fascinerande"

Sverige (herr)

DOHA. Janne Andersson hoppas mycket på Dejan Kulusevski i landslaget.
Och jublar över supertalangens transfer till Juventus.
- Det är fascinerande, säger förbundskaptenen till Fotbollskanalen om 19-åringens resa.

4:57
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån/TT.

Se när Andersson uttalar sig om Kulusevski i spelaren ovan.

I dagarna blev övergången officiell: Dejan Kulusevski är klar för Juventus. Serie A-jätten köper loss den offensive 19-åringen för omkring 365 miljoner svenska kronor, men svensken kommer fortsatt tillhöra Parma på lån under våren.

En som är glad över Kulusevski-affären är Sveriges förbundskapten Janne Andersson, som tog ut talangen i sin senaste EM-kvaltrupp.

- Det är ju roligt. Ju bättre ligor och klubbar våra spelare spelar i, desto bättre är det för landslaget. Jag tycker det är jätteroligt. Dejan har ju haft en fantastisk höst och jag hoppas att han fortsätter i samma stil. Det lär han säkert göra. Det är bra för oss och landslaget, och jätteroligt för Dejan, säger Andersson.

Annons

Tror du det är bra för landslaget att han stannar i Parma under våren?
- Om alternativet hade varit att kanske inte få spela så mycket redan nu i Juventus så tror jag det är bättre att vara kvar i Parma den här våren. Speltiden är ju viktig. Framför allt för yngre spelare är det viktigt att det inte blir ett för stort steg på en gång och att det därav blir ett stopp. Det finns några sådana exempel tidigare, tyvärr. Men han har ju tagit det här stegvis. Så det här är säkert ett klokt beslut.

Individuellt sett är han ju en av de svenska spelare som presterat allra bäst den senaste tiden. Hur lång tid tror du att det kan ta för honom att komma in i landslagets sätt att spela?
- Nu spelar han mer ytterforward och har en liten annan roll i klubblaget än hur vi spelar. Det är klart att det är en process att lära sig. Men å andra sidan är det ju inte så att det vi håller på med är extremt annorlunda, och kloka spelare lär sig. Det finns inte två lag i världen som spelar precis likadant. När man kommer till ett landslag måste man kunna ta den rollen man får i landslaget. Man kan inte ta med sig sitt klubblags sätt att spela. Jag har inte upplevt med någon spelare att vi haft något problem med det. Det där går ganska snabbt och spelarna på den här nivån är oftast väldigt kloka.

Annons

- Jag hoppas att han kan komma in i det snabbt. Han har varit med på en samling och fick spela en liten stund då, han har redan känt på det. Sen får vi se i mars (nästa samling) om han är med då, och hur det ser ut då.

Går det att hålla en 365-miljonersspelare utanför en startelva i landslaget?
- Det får vi väl se längre fram, höll jag på att säga. Men han är ju en jättespännande spelare. Han har jättebra egenskaper. Det är ju det jag tittar på. Sen är det stora siffror du nämner. Men jag tycker det är en väldigt spännande spelare.

Överlag är Andersson imponerad över den resa som Kulusevski gjort den senaste tiden.

- Det är fascinerande. Det är jätteroligt, den utvecklingen han har haft. De här (stora klubbarna som Juventus) gör ju inte grejer bara för att, de tror så klart stenhårt på honom. Jag tycker bara det är kul.

Annons

Skulle du kunna använda som honom anfallare i landslaget?
- Absolut. Hans bolltrygghet och genombrottskraft är väldigt bra. Sen tycker jag att han är som allra bäst när han kommer lite bakifrån och kan sätta kompisar i fantastiska lägen med avgörande passningar.

Till sommaren väntar EM för Sverige. Landslaget är just nu på plats i Qatar för januariturnén.

Publicerad 2020-01-04 kl 11:31

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto